21. juli. Avgang Trollfjorden kl 09.30. Ankomst Straumhamn på Hamarøy kl 18.00. Antall nautiske mil:24.

I Trollfjorden skulle vi egentlig gjøre vendereis sørover. Men så ble vi fristet til å dra enda en nautisk mil nordover til Grundfjorden. Her fikk båten vår vise seg frem på sitt beste. Det har nok ikke vært mange seilbåter i denne fjorden tidligere. Innseilingen hadde dybde på ned til 80 cm. Med løftet kjøl og ror lot vi det stå til. Vi subbet litt ned i bunnen. Innenfor denne smale porten åpnet det seg en lagune som var svindyp og innringet av fjell. Dette var flott og mer imponerende enn Trollfjorden.
Etter noen åndedrag med mer natur, måtte vi forlate dette paradiset. Det ble ikke lange strekket. Vi var blitt anbefalt en fjelltur i Digermulen sørøst i Raftsundet. La til ved flytebrygga og trasket til fjells. En ca. to timers tur i tørt og fint

terreng, men bratt. Vi gikk opp til Keiservarden på 384 høydemeter. Her ble vi belønnet med utsikt over hele Raftsundet.


Flott sted å feire vår 38 års bryllupsdag! Vi spiste nistepakka og noterte navnene våre på Keiser Wilhelms Varde og returnerte til båten. Sa farvel til Lofotveggen og krysset Vestfjorden med fulle seil på kryss, logget opptil 7,5 knop. Har lagt oss i uthavn i Straumhamn. Hans har badet etter mange betenkeligheter, bikkjekaldt sa han, men det var et «must» etter fjellturen. Nå feirer vi dagen med en whisky og nyter freden og roen alene i en avsidesliggende bukt i Nordland.