27. juli. Avgang Igerøya kl 16.00. Ankomst Møyhamna, Torghatten kl 20.00. Antall nautiske mil:18.

Våknet og tittet ut på brygga. Der stod syklene våre og ventet. Været var overskyet med mørke truende skyer, men tørt og lummert. Da var det bare å hive i seg frokosten og tråkke av gårde. Vega er et øyrike med ca 6000 øyer, holmer og skjær. Vi ligger på Igerøya som er knyttet til Vega med en bro. Fint å sykle her, flatt og gode veier og lite trafikk. Vi syklet 12 km hver vei til Gladstad som er sentrum av øya. På hjemveien tok vi av på en turvei og syklet så langt det var mulig og parkerte så syklene i skogholtet. Deilig å gå av sykkelen og klatre til fjells. Vi gikk en halvtimes opp på toppen av et fjell og kunne nyte utsikten til alle øyene og innsjøene rundt. Skjønner nå hvorfor dette stedet er kommet på UNESCOs verdensarvliste. I det fjerne så vi en svart mørk vegg av regn komme i vår retning og vi pilte ned igjen til syklene våre. Kom oss tørrskodde hjem. Sa farvel til våre gode trøndernaboer og seilte til Ylvingen. Nå er det bare restene av Himmelblå igjen på stedet. Kafeen ble stengt i forrige uke på grunn av noen ulumskheter rundt eieren. Butikken til Marit var der og vi så alle husene de hadde bodd i. Men ellers var der ikke et menneske å se. Hadde en rask stopp i Brønnøysund for påfyll av mat. Nå ligger vi i Møyhavna og ser rett på Torghatten som vi skal utforske i morgen.

En del av verdensarven

Den stengte restauranten på Ylvingen