Marstrand – Gøteborg.
Et par raske svømmeturer rundt båten med manetene smygende langs kroppen og jeg tenkte at nå kommer jeg til å svi skikkelig. Men det var snille maneter. Disse manetene ser ut som en krysning mellom brennmanet og blåmanet. Deretter en rask rotur til den grønne øya for en gåtur. Men det var ikke noe turterreng, vi krabbet i krattet, skrapte oss opp og kom oss til en høyde for å ta et bilde før vi returnerte.

Neste stopp var Gøteborg. Vi har lagt oss ved brygge med grønn prikk på Långedrag som er Gøteborgs Kungliga Segelssälskaps hjemmehavn. Jajamensann, fint skal det være. Vi er jo medlem av KNS – Kongelig Norske Seilforening og dermed fikk vi halvert havneavgiften! Merket at vi var blant fintfolk da vi satt på dekk og spiste fleskepannekaker og blomkålsuppe og det kom svinsende 3 damer i turkis og blomstrende chiffonkjoler om bord i en splitter ny båt ved siden av. De kvitret i vei, vinket seg ut av havnen og beklaget at de hadde forstyrret oss i aftenmaten. Hyggelige mennesker, jeg kjente litt på at jeg satt i malingsflekket caps og olashorts.

Tok på oss ”pentøyet” og tok trikken til sentrum. Så på folkelivet og drakk cappuchino. Trikken hjem og da var det allerede neste dag. Det var mye lysere kl 1200 om natten i Lofoten!