Gøteborg – Marstrand
Ankom en fullpakket havn i Marstrand og var svinheldige som greidde å kapre en plass. Om vi har hatt det rolig i de tidligere havnene vi har besøkt, er dette toppen av festligheter og bråk vi noensinne har opplevd! Båten ved siden av er utstyrt med høytalere i store dimensjoner på baugen og det dunker i vei med hiphop så vi kjenner det langt inn i sjelen. Vi har prøvd oss med å sette på irsk folkemusikk og fløytemusikk fra Ecuador på full styrke, men det ble puslete …

I dag har vi 39 års bryllupsdag og vi forlot denne bråkete havnen for å spise og hygge oss på restaurant. Havnet først på en cafe med live music til en halvliter og deretter på et vertshuset ved siden av og tenkte at der er det god mat siden det er så mange mennesker. Men slett ikke noe å skryte av…., smakløst og kjempedyrt!
Ruslet tilbake til båten og trodde at nå har bråket stilnet, det skal være ro i havnen kl 2300, men her er det fortsatt liv og røre, hyggelig det på en lørdagskveld, bare det ikke varer hele natten.

Men vi har hatt en kjempefin tur i Carlstens festning som ble bygget da Marstrand ble svensk i 1658. Festningen er som en labyrint, vi fant omsider stentrappen som førte til toppen av borgen og ble belønnet med en fantastisk utsikt. Det er blitt en turistattraksjon å overnatte inne i festningen, da sover de i Donjonen, en bygning fra 1840 tallet, hvor soldater har vært innkvartert opp gjennom årene.

Har hatt et strålende vær i dag, nyter alle solstråler vi får!