Rörbacke kile (Lysekil) – Hunnebostrand

I natt lå vi på svai med eget anker. Våknet brått av noen harde bank i skroget. Hans «spratt» opp på dekk i undikken og der lå en danske i gummibåt ved siden av og ropte: «Dere driver!» Vinden ulte og ankeret vårt hadde sluppet og vi lå bare noen meter fra land. Ja, ja det var jo bra det ikke skjedde midt på natten og takk til denne dansken som tok seg bryet å gi beskjed. Etter en takkerunde rundt båten hans satte vi kursen nordover.

Var innom både Kungsten og Smøgen, men alle båter ligger i havn nå og venter på bedre vær. Båtene ligger 4 og 5 utenpå hverandre og uten baupropell er det vanskelig å manøvrere seg inn i trange havner med mye strøm.
Vel, vi bestemte oss for å bare fortsette opp Sotakanalen. Over de åpne strekkene viste vindmåleren opp til 34 knop som er sterk kuling. Kom slitne til Hunnebostrand og her var havna smekk full. Men nå har vi tatt oss til rette i den private havnen og håper det er ingen som kommer og jager oss vekk herfra.

Spaserte en tur til sentrum i vinden. Handlet på Coop, lite folk ute i dette været og i natt kan vi sove i trygg havn!

Vi passerte Lysekil på veien.

På handletur i Hunnebostrand.