Nå er det på tide å få ut en ny logg. Det er dårlig med internett på disse trakter.

Fredag 26. april kastet vi loss i Ibiza og satte kursen mot Mallorca. Skikkelig skvalpesjø i 9 – 10 timer, kjedelig og det var en lettelse å sette anker i Cala Portals Vells like utenfor Palma. Tydeligvis en populær bukt. En svær yacht la seg ved siden av oss og feddet rundt med små racerbåter, laget forstyrrende bølger og skrudde på et stereoanlegg som ljomet over hele bukta. Kakser tar seg jammen til rette! Neste natt la vi oss også på anker som eneste båt i uthavnen Punta des Bufador. Her var det fredelig og stille, men til gjengjeld rullet vi i dønningene hele natten. Palma by var neste stopp og våre venner Heidi og Vidar mønstret på. Veldig hyggelig med godt selskap om bord. Vi utforsket Palma på kryss og tvers. Tok sightseeing buss og fikk et overblikk over byen. Stoppet ved katedralen, et imponerende bygg. Så mange turister i lavsesongen, hvordan er det da i høysesongen? Var meningen å besøke grottene også, men dette rakk vi ikke.

Etter et par dager i Palma dro vi til havs igjen. Var litt spent på hvordan ferske landkrabber ville tåle å ligge på svai. Dette gikk helt utmerket. Heidi hadde på seg sjøsykearmbånd og hadde en bøtte med seg både på dekk og til sengs. Etter hvert har bøtta fått navnet «psyko-bøtta» for hun har aldri fått bruk for den. Tok gjestene våre med tilbake til partybukta Cala Portals Vells. Denne natten var det stille og rolig. Neste dag hadde vi en en rolig seilas til en sjarmerende liten by som heter D’Andratx. Surret litt rundt i byen, tok et glass hvitvin, handlet og laget deilig mat om bord i båten på kvelden. Det ble feiret 1. mai her til lands også og de fleste butikker var stengt. Dro videre oppover vestsiden av kysten til byen Soller. Her la vi oss på anker like utenfor havnen. Etter morgenbad og frokost fredag 2. mai, padlet vi i havn med gummibåten og tok bytoget til et marked lenger inn på landet. Et myldrende liv, masse salgsvarer og en flott kirke. Her kunne jeg ha vanket lenge, men du vet, Hans må alltid fort tilbake til båten …. typisk! Heidi fikk handlet både topp og hatt, stilig! Antrekket passet utmerket da vi sprettet champagnen på kvelden og skålet for Erik og Ine som giftet seg denne dagen. Litt vemodig å sitte langt borte og vite at det var en bryllupsfest på gang der hjemme – men vi hadde det hyggelig vi også.
Lørdagen ble det ildprøven på gjestenes sjøsyke. Vi skvalpet i 3 – 4 meter høye bølger i 6 timer rundt vestkysten av Mallorca. Dette behersket gjestene utmerket, men jammen var vi slitne og sultne da vi omsider kunne ankre opp i bukten Cala Mutta. Her var det stupmørkt på natta og høye bergknauser på alle kanter og søppel som var skylt innover land fløt rundt båten. Vi døpte bukten for «picnic med døden» etter den kjente skrekkfilmen. Kort strekk til neste ankerstopp i Pollentia. Var en kort tur på land. Hans fikk trøbbel med påhengsen som stoppet og det tok lang tid før Vidar som sistemann ble fraktet til lands. Sist natt var det blikkstille og gjestene våre fikk en fredelig siste natt i båten. Og i dag morges ble det et langt morgenbad før vi seilte inn i havna her i Alcudia. Her mønstrer Vidar og Heidi av og i morgen setter vi nesen mot Menorcha. I kveld blir det avskjedsmiddag og en skål for Ida som har bursdag i dag. Gratulerer med dagen, snuppa!smiley

Katedralen i Palma

Partybukten Cala Portals Vells

2. mai gifter Erik og Ine seg i Oslo. Vi spretter champagnen og skåler!

Heidi og Vidar skåler for brudeparet!

Fiskegarn i Andratx

Marked i Soller
Toget som går fra Soller til markedet

Heidi handlet stilig hatt og topp på markedet

…. og Hans venter og venter og blir surere og surere

Det kuttes grønnsaker og poteter til lapskausen

På svai i Pollentia, siste stoppested før Alcudia