Det er allerede helg igjen og tid for en oppdatering på loggen. Vi forlot Alcudia tirsdag 6. mai. Hans opererte påhengsen og var på nippet til å kjøpe en ny påhengsmotor siden vår gode, gamle virket helt livløs. I et siste reparasjonsforsøk gikk han til innkjøp av en tennplugg og vips gikk den som en klokke.

Vi satte kursen mot nordøst til øya Menorcha. Fin seilas i ca 6 timer (ca 30 nm) med vind fra øst. Seilte i havn i Ciutadella som er nest største by på øya. Svindyr havn, det vi ikke visste var at det var halve prisen på andre siden av innseilingen i havnen, dette kunne en danske fortelle oss etter at vi hadde sjekket inn. Skal du bli kjent med folk, er det bare å gå til vaskeriet i byen. Mens du venter på vasken, er det lett å komme i prat med andre. Denne gangen møtte vi en voksen engelskmann som hadde hatt sommerhus på Menorcha i 30 år. Vi fikk vite alt om Menorcha + hele hans livshistorie som steward! Etter hvert kom det også en vakker italiensk dame med vasken sin. Hun var også seiler og vi fikk nyttig info om Sardinia som er vårt neste mål.

Etter en kjapp handlerunde i byen, sjekket vi ut av havnen, dro sørøst av øya og la oss på anker i bukten Cala Son Saura. Krystallklart vann, mye bading. Neste morgen la vi oss i den idylliske bukten Calas Caves. Det var ikke plass til mer enn et par båter og heldigvis fikk vi plass sammen med en fransk båt. Rundt oss var det grotter og huler i fjellet og dette var tydeligvis et yndet turområde for fastboende og turister. Vi padlet i land og kikket inn i hulene. Det var flott vegetasjon med valmuer og kaktuser. Gikk en lang tur til nærmeste tettsted, godt å røre på seg etter et par dager om bord.

I dag har vi lagt oss i havn i hovedstaden Mahon. Vi forbereder overfarten til Sardinia i morgen tidlig. Værforholdene ser bra ut og vi regner med å være fremme søndag kveld. Etter anbefaling fra den vakre italienske damen, drar vi til sørsiden av Sardinia. God helg til alle!smiley

Ved innseilingen til Colas Caves, Her bor det tydeligvis folk inne i hulene.

I bukten Colas Caves. Fjellet var fullt av huler og grotter.

Inne i en av hulene

Calas Caves – et vakkert sted!

Her hadde folk rispet inn navnene sine på kaktusbladene