Mahon var en sjarmerende by og når det i tillegg var gastronomisk festival ble det mye liv i gatene. Vi syklet tilbake på kveldstur selv om vi hadde vært der tidligere på dagen.

Lørdag morgen forlot vi de Baleariske øyene og motorseilte med svak vind bakfra i 30 timer til Carloforte på øya Isola di San Pietro sydvest på Sardinia. På nattseilasen fikk vi endelig brukt den nye radaren, og når vi i tillegg kunne overføre radarbilde til Ipad var det behagelig å ligge på benken og se på stjerneskudd. Rederinnen påstår at kapteinen sov på vakt, men det husker ikke han.

Etter en runde på byen og klesvask seilte vi neste dag sydover til en ankerplass inne i Golfo di Teulada.
Badet og koste oss i det fine været.
Tirsdag var det meldt sterk vind fra nord ut på ettermiddagen så vi ville i havn og valgte Cagliari som er største byen på Sardinia. Vi hadde flott seilvind og krysset i over 6 knop. Vinden ble borte ca to timer før vi var fremme så vi rullet inn genoaen og startet motor.

Da kom plutselig vinden rett i mot og økte gradvis i styrke til sterk kuling med storm i kastene. Autopiloten klarte ikke lenger å holde kursen så vi måtte styre for hånd og ta i mot spruten fra alle bølgene som kom over dekk. Med motor går vi vanligvis med 6 – 7 knop men med denne vinden varierte farten mellom 5 og 3 knop og var helt nede i 1,2 da vi nærmet oss havnen. Det ble en lang ubehagelig tur men Bjørg kommenterte at det kunne vært verre, det kunne jo ha regnet.

Mobilen min var borte når vi kom i havn så det nytter ikke lenger å ringe meg. Antar at den har blåst på havet for den svarer ikke på anrop. Ellers var alt på plass og vi kom greit i havn selv om vinden også der var ubehagelig.

Her i Cagliari har vi stoppet i tre dager og syklet og trasket hele byen. Har besøkt rådhuset, kirke og borgen på toppen.

I morgen drar vi videre til Sicilia. En tur på 175 NM og ny nattseilas.

God 17. mai til alle!

Mahon på Menorca
Kveld i Mahon
Cagliari
Takmaleri i Santa Maria kirke
Kjente personer i samme kirke
På besøk i rådhuset i Cagliari