Sicilia er flott! Ruten videre fra Marsala var følgende:
Sciacca – San Leone – Licata – Scoglitti – Ragosa – Marzameni.

Sciacca er en sjarmerende liten fiskelandsby. Havnen var både rimelig og fin. Gratis vaskemaskin var der også. Ble der i 2 dager mens vi ventet på riktig vind. Da vi ankom havnen fikk vi et garn med pakketau i propellen og roret. Dette rotet seg skikkelig til og Hans måtte bite i det sure eplet og hoppe ut i det møkkete vannet, det fløt søppel overalt. Fordelen med slike stunts, er at alle i nabobåtene samler seg og alle er hjelpsomme og blir kjent med hverandre. En franskmann kom med en skarp kniv som Hans kuttet både seg selv og garnet med. Etter et par hyggelige dager her, dro vi videre til San Leone. Hadde både strøm og motvind mot oss og da vi kom humpende inn i havna, gikk vi på grunn i innløpet. Ingen merke om grunne, men dybden gikk plutselig fra 5 til 1,5 meter. Godt å ha hevbar kjøl, men det gikk en sikring i roret. Var her bare en natt og dro videre til Licata neste dag. La til havn sammen med belgierne fra en tidligere havn, hyggelige mennesker. Dessverre var havneavgiften så dyr at vi kunne bare ligge en natt her. Vi dro syklene på land og strevde oss opp til toppen av en borg. Her var ingen andre turister og vi møtte på en hyggelig ung italiener som viste oss rundt. Snirklet oss opp trange trappeganger til toppen av borgen, men det var verdt slitet for utsikten var utrolig.

Ferden gikk videre langs sørkysten i flott seilvind og vi la til i Scoglitti. Dette var også en liten fiskelandsby med massevis av fiskebåter. Havnesjefen drev både havn, butikk og restaurant. Tror vi var eneste utenlandske båt i havna og havnesjefen og sønnen kom flere ganger og hilste på oss og lurte på om alt var ok. Neste morgen trodde vi vinden skulle være på vår side og vi dro tidlig av sted. Det var den ikke! Etter noen timer i voldsomme dønninger og vind opp mot 30 knop midt i mot, dette helt i strid med hva som var meldt, dro vi i havn i storbyen Ragusa. Denne havnen hadde vår italienske venn advart oss mot, men vi orket ikke stampe videre i flere timer i slik sjø. Dra aldri til denne havnen! Den var svinedyr, den var grunn, vi måtte dra opp kjølen og det var lange avstander til dusj og toalett. Ikke var der internett og ikke noen hyggelige mennesker på kontoret. Syklet en tur og fant omsider torget. Eneste hyggelige minnet fra dette stedet, var softisen jeg kjøpte – den var kjempegod. Litt småsure dro vi fra denne havnen i dag morges og humøret steg underveis på seilturen hit i dag. Har seilet hele veien med vinden rett bakfra og jeg har lagt på dekk og lest en spennende bok – da går 6 timer i sjøen fort. Nå er vi på et lite sted som heter Marzameni, vi liker oss best på de små stedene!

Ønsker alle en fin helg! Har plutselig oppdaget at det er Kristi Himmelfartsdag i dag – Hans skjønte ikke hvorfor han ikke fikk lastet ned Aftenposten … smiley

Belgieren som vi seilte sammen med fra Sciacca tok bilde av oss i sjøen.

Sciacca – et sjarmerende sted!

Licata – borgen.

Vår unge italienske venn som viste oss rundt ville absolutt ta bilde av oss.

Like nedenfor borgen var det en imponerende gravlund. De har god utsikt de som ligger her …

Vi ruslet rundt på gravlunden, her var familiegraver som var pyntet med blomster og statuer – imponerende.

Utenfor den gamle kirken i Lecata.

Vende betyr til salgs. Dette huset i Sciacca er til salgs – sikkert ikke så dyrt!