Det har allerede gått en uke siden Pål og ungene forlot skuta. Det ble utrolig stille og jeg gikk inn i en kortvarig depresjon. Men rart hvor fort en venner seg til roen og freden. Vi ble værende et par netter på Korfu og vandret rundt i gamlebyen. Tydelig at det er fellesferie for tiden. Vanligvis slår vi av en prat når vi hører norsktalende, men nå var det norsk og svensk på alle hjørner og da går jo ikke det. Men gamlebyen på Korfu er koselig, tjoka full av både suvenirer, folk og restauranter.

Egentlig føltes det både riktig og luftigere å komme seg til havs. Det er varmt for tiden og da er det greit å kunne hoppe i havet og kjøle seg ned når det passer. Det er kun krise når vi går tom for kaldt øl. Egentlig surfer vi rundt på gamle trakter nå og etter Korfu satte vi kursen mot Sivota igjen. Dette er et trivelig lite sted som mest benyttes av grekere. Deretter ble det en tur til hjemmehavnen vår i Parga. Vi begynner å bli kjent med mange der og alle hilser oss velkommen tilbake. En norsk båt seilte inn på stranden ved siden av oss og de kom svømmende over i båten vår. Det var Heidi og Jens Werner Werenskiold. Hans ble mektig imponert over alle de tekniske dubbedittene han hadde om bord og nå vurderer han å kjøpe Litium batterier gjennom Jens Werner. Morsomt å møte nye bekjentskaper.

Neste dag dro vi til vår favorittbukt «two Rock Bay». Det er ingen sted vi har funnet så herlig krystallklart vann. I går dro vi til Preveza for å sjekke havneplassen for båten i august. Fikk vasket klær og shoppet. Koselig i Preveza også, bare en finner de riktige gatene. I dag har vi krysset fjorden og gjennom kanalen i Lefkada. Seilte rundt Skorpio, øya til Onassis og Jackuline. I følge usikre kilder skal øya ha blitt kjøpt opp av en russer og det lå riktignok en svær russisk yacht ved kaia. Men ellers trodde jeg det skulle være noe veldig luksuriøst, men øya er bare full av trær og ser helt ubebodd ut.
Nå nærmer det seg hjemreise til Norge. Vi legger igjen båten i Preveza (på land) og drar til Korfu fredag 25. juli med avreise til Rygge lørdag 26. Gleder oss til det. Siste dagene skal vi bare surfe rundt på øyene her i nærområdet og se om vi finner noen nye perler som ikke alle andre har oppdaget enda.

Og så har vi fått internett i båten og Hans er egentlig litt lei seg for da kan han ikke gå på Taverna og kjøpe seg en øl og få passord …..smiley
Amalie har fanget en kråkebolle!

Hans Gregers ser på livet i Sivota, men på denne restauranten var det fest til kl 0500 på morraen og det tok nattesøvnen fra oss ….

Pål og Amalie på sykkeltur i Sivota

Frukt i butikkene på Korfu

Trangt mellom husene i gamlebyen på Korfu

Øya Skorpio med den russiske yachten.