Litt etter litt husker vi hvordan det var å jobbe i det greske systemet, det som ikke skjer i dag, skjer kanskje i morgen osv. Sist mandag fikk vi nøkkelen til huset vårt etter å ha tilbrakt dagene i banker, på skattekontor og hos notarius. Da notarius høytidlig hadde lest opp 7 sider på gresk, skrev vi under på disse arkene uten å forstå et kløyva ord. Det hele endte opp med kyss og klem og gratulasjoner mellom alle involverte parter. En utrolig seanse og vi undret oss et øyeblikk på om de hadde gjort et svært godt salg, i så fall har vi blitt lurt på en sjarmerende måte.

Så begynte en grundigere inspeksjon av huset. Vi har nok skaffet oss jobb i lang tid fremover. Likevel angrer vi ikke, det er et hus full av sjarme. Jeg krabbet ut på taket gjennom det ene soveromsvinduet og da åpenbarte det seg en vakker utsikt mot fjellene i øst. På sikt må det bli en takterrase her ….

Torsdag hadde vi vårt første besøk i huset av Johanne og Asbjørn og vi innviet huset med en portvin på kjøkkenet og vafler på trappen.

Heldigvis har vi fortsatt greske venner fra vår tid i Hellas. Evangelos fulgte oss tålmodig på handlerunde i Ioannina og nå har vi kjøpt inn alle hvitevarer. I går var vi på Ikea og kjøpte sofa og kjøkkenbord med stoler. Spiste til og med svenske kjøttbullar på Ikea! I natt sov vi for første gang i huset. Sovnet til messingen av presten i Parga, han messet i monoton stemme i høytaleren så det ljomet utover hele Parga, rare mennesker disse grekerne. Ellers er vi allerede blitt kjent i nabostrøket og det har ryktes over det hele at nordmenn har flyttet inn i dette huset.

Hans har startet riving av veggen mellom soverommene. Det må være et eldgammelt hus. Vet ikke når det er bygd, men husvertinnen vi kjøpte huset av hadde arvet det fra sin bestefar som hadde kjøpt huset i 1948, men hvor gammelt det var da, visste hun ikke. Iallfall er det bambusstenger med betongpuss inne i veggene. Må nok bare rives og settes opp en trevegg.

Nå er vi tilbake i båten, Hans har smurt på bunnstoff og vi håper på sjøsetting på mandag. Været er skiftende fra regn til sol, men det er skarp luft med 11 til 15 grader.
Ser på facebook at det er strålende påskevær der hjemme. Nyt dagene og ha en fortsatt fin helg.

Kontrakt skrives under, huseieren, eiendomsmegler Dmitris, sekretær Katarina og husvertinnen
Notarius (vakker dame) og Hans når alle papirer er undertegnet.

Det skåles i portvin på kjøkkenet

Vafler og kaffe på trappa med våre venner Johanne og Asbjørn
Betongvegg med bambusstenger
Nabostrøket vårt

Parga by på strandpromenaden

Her i båten våkner vi til rauting fra disse kyrne som er på vei til beite.