God kveld!
Noen ord før vi forlater Grekerbua, båten og det daglige livet her i Parga. Skal bli fint å komme til Norge og se familie og venner igjen. Ellers er tankene våre mye i Nepal i disse dager. Vi er løpende oppdaterte via vår Nepal-venn Hem Gurung som bor på Nesodden og er nå engasjert i hjelpearbeidet til det katastroferammede Nepal. Jeg siterer mailen Hem har sendt til sine Nepal-venner, i tilfelle det er noen som ønsker å bidra:

«Hei alle sammen!

Som sagt er dere vel informert om det fryktelige som har skjedd i Nepal. Ser det ut som den vil fortsette og nye etterrystelser har kommet med noe svakere styrke. Folk tør ikke å sove hjemme. Tallet på omkomne har passert 3200 og flere tusen er blitt skadet. Ingen oversikt over materialle skader.

Jeg sammen med flere i Foreningen for Nepalesere bosatt i utlandet (NRNA Norway) driver aktiv innsamling aksjon. Delvis av pengene blir overført via rødekors og delvis blir brukt til reetablering formål etter at det største trykket er overstått. Alle pengene går uavkortet til Nepal.

Vi tror behovet vil være enda større etter at denne verdensoppmerksomheten er over. Det tar ikke mange dager før verdensamfunnet glemmer Nepal når mediadekning er over.

Alle som bidrar får et brev etterhvert når det største trykket er ferdig.

Kontonummeret er: 1503 59 30156 (dette er en Disaster/Emergency Support Account) av NRNA Norway.

Til de som bidrar via min personlige henvendelse, vennligst skriv i kommentar feltet «Contribution – Nepal Earthquake through Hem Gurung». Vi kommer til å sette opp mekanismer for oppfølging for den delen av bidrag som blir brukt for reetableringsformål. Vi har godt kunnskap om landet og behovet og faren for korrupsjon under en kaotisk situasjon er stor og vet vi godt om hvordan dette drives.

På forhånd takk.

Hilsen Hem

Vi føler oss egentlig så hjelpesløse når slikt skjer. jeg har prøvd å kontakte våre venner Lok og Dorothy med familie, men har ikke fått noe respons. Er urolig for dem.

Tidlig i morgen setter vi oss i bilen og kjører til Athen. Tar Ryan til Stansted og videre til Rygge. Lang reise, men vi har god tid.
Ida har reist og det er stille rundt oss nå. Vi ble ferdige med siste rommet og nå håper jeg vi kan bo i et støvfritt hus …. smiley

Vi hadde en fin dag på sjøen. Ida styrer og mor strikker …

På strandpromedaden med bystranda i bakgrunnen.

Siste soverom ferdig. Denne stolen fant jeg på søppeldynga, malte den blå og har fått et nytt liv ..

Utsikt fra soverommet til bakgården

…og her er senga vår, håper gulvet holder, vi gynger litt ….