Det er torsdag og det drar seg mot atter en helg. Dagene flyr uten at vi gjør det slag. Jammen godt vi pusset opp huset før denne varmen satte inn! Nå er det så varmt at det er siesta hele dagen!
Grekerne må jobbe og varte opp ferieglade turister. De har nok ikke noe valg i disse tøffe tider. Tilsynelatende virker folket uberørt og smiler og skøyer som alltid. Fremtiden er likevel usikker, men grekerne har en unik evne til å leve i nuet og ta bekymringene når de kommer. Vi har nok noe å lære der.
I Grekerbua er det late dager og vi har mest fokus på å gå til stranden eller dra på båttur for å kjøle oss ned. En overskyet morgen gikk Hans og meg til en kirke som ligger på en høydetopp her i Parga. Sola kom i full styrke etterhvert og jeg trodde jeg skulle stryke med i bratta i solsteiken. Nydelig utsikt på toppen og vi ruslet ned på andre siden som heter Lichnos og tok fraktebåten tilbake til Parga. En dag lunsjet vi i en liten landsby som heter Agia. Dette lille stedet ligger på en topp 10 minutters kjøretur fra Parga. Deilig å kjøre bil med aircondition! Agia var et utrolig sjarmerende sted, hyggelig restauranteier og vakker utsikt. Hit vil vi nok dra oftere og når det blir litt kjøligere i været, er det en flott gåtur hit.

Her i bua har vi gått til anskaffelse av vifter i alle soverom. Rart å tenke på at vi for et par måneder siden måtte kjøpe varmeovn fordi vi frøs. Heldigvis har vi båten. Hele gjengen samlet seg en dag og dro på seiltur til Antipaxos. Badet, spiste, drakk og koste oss hele dagen. Gregers fikk tømt seg på hjemveien, han er like sjøsyk som sin far, det var bare krusninger på sjøen …..
I dag har noen av oss hjemmedag mens Hans, Pål og Amalie er på ny båttur til Antipaxos med 4 venner av Pål. Elsa og meg har vært på kaffebesøk hos den gamle konen i nabohuset og i kveld skal Hans og meg på Magdas på musikk og baraften. I morgen skal Sylvi og jeg få gratis skjønnhetspleie på et hotell i sentrum hvor Sylvi har fått ordnet øyenbrynene tidligere. Så vi klager ikke! Det er bare å nye livet …..
God helg etterhvert fra oss i varmere strøk! smiley

Agia med utsikt mot borgen hvor det lokale turisttoget har turer.

Koser oss på denne hyggelige restauranten i Agia

Utsikt over fjellene og mot byen Antosa

Hele gjengen på tur!

Kurs mot Antipaxos!

Underveis til Antipaxos – drikke er viktig i denne varmen
Godt å sove når det bølger litt og betryggende med bøtta i fanget …

Sitronhøsting fra treet vårt …
Vi har hengt en bøtte fylt med sitroner på porten og skrevet med store bokstaver at folk kan forsyne seg – vårt bidrag til et kriserammet Hellas! Bøtta må fylles flere ganger pr dag.
En glad gutt og en naken gutt og bestefar leser aftenposten i bakgrunnen …

Og i dag er det den 16. juli og pappa, bestefar og oldefar Ragnar Sande ville fylt 107 år!