God søndags kveld!

Får kjappe meg å skrive noen ord på bloggen før nye gjester kommer til Grekerbua. Sist torsdag dro familien Pål hjem til Norge etter 7 varme uker i Parga. Alt har en ende og ungene var mettet på badelivet og savnet litt både venner og leker der hjemme. MEN det ble så uendelig stille i bua. Vi står opp på morraen og det er ingen gladjente Elsa som møter oss med det store smilet, savner henne skikkelig. Det vanket gaver og kyss og klem da de dro og naboer og venner spør allerede etter ungene og lurer på om de snart kommer tilbake. Men ett år går fort og plutselig er de her igjen.
Vi har begynt å føre et voksenliv igjen. Seilervenner stikker innom, låner vaskemaskinen, får tips hvor en får legebehandling i byen og tar en øl i varmen. Veldig hyggelig. Vår franske nabo Elena er stadig innom og det samme er vår greske nabo Panorica. Gamlemor på hjørnet trøstet meg med kaffe da barnebarna dro. Egentlig har vi det fint her.

En stor dag i Parga er 15. august. Dette feires stort hvert år. Sammen med Liv, vår gode nabo og seilervenner Arvid og Anne Grete, rigget vi oss til på verandaen vår med god utsikt til alt som skjedde. Dagen kalles Marias Himmelfart og på denne dagen ba folk til jomfru Maria om at det ikke skulle bli uår. 15. august er en offentlig hellig dag og feires derfor i en rekke land. I Parga har dagen en dobbel betydning etter som jeg har skjønt. Folk i Parga stakk av til Korfu i 1819 da tyrkerne kom til byen under ledelse av Al Pasa. Knapt 100 år senere kom Parga-folket tilbake og gjenerobret byen. Dette markeres i dag med båter som reiser ut i sjøen og vender tilbake til havna med full lyssetning. Samtidig er det et voldsomt fyrverkeri og levende musikk. Heldigvis hadde vi Liv her som fortalte og kjenner historien godt og kunne informere oss underveis. Fin opplevelse.

I dag har Hans og meg tatt en biltur til Acheron. Dette er en elv som i gresk mytologi kalles Styx. Her ble Achilles duppet i elven for å udødeligjøres. Moren holdt ham i helen og dette er eneste stedet på kroppen hans som er sårbart. Så sier historien. Her var iallfall svalt og kjølig og vi vasset i elva i 10 grader, deilig avkjølende i forhold til sjøtemperaturen.

I morgen er det duket for nytt besøk. Gleder oss til Arild og Ann Mari kommer.

Ha en fin uke. smiley
Siste dagen på restaurant, det ble Gemini på strandpromenaden,

På vei ned til byen for å spise, dette er utenfor nabohuset som leies ut til polakker.
Gregers og Amalie spiser på egen restaurant på taket av badet.

På utflukt til Acheron. Her var det flere aktiviteter med bl. a. rafting og ponnyriding.

Dessverre fikk vi ikke tatt bilder fra fyrverkeri og den store feiringen 15. august, grekerne starter alltid feiringen sent på kveld og da blir det litt for mørkt.