Det går mot slutten av august og varmen holder seg konstant. Gradestokken ligger på ca 30+ hver dag, men vi aner et lite drag i luften og nettene er betraktelig svalere enn tidligere.

Vi har Ann Mari og Arild på besøk i disse dager. For en uke siden seilte vi på tur med Albania som mål. Gjestene våre har selv båt og kjenner båtlivet, deilig å slippe å være matros når vi legger til kai. Første stopp i Antipaxos med bading og lunsj og deretter la vi oss til kai i byen Gaia på Paxos. Neste morgen dro vi videre til Korfu og la oss i havn like ved gamlebyen. Dette er en opplevelse vi sent glemmer, havnebassenget var fylt av brun kloakk og det luktet død og pine. Forlot båten raskt for å inspisere gamlebyen, her var som vanlig stapp fullt av turister og restauranteierne snakket både norsk og svensk. Spiste god mat og serveringsdamen Katarina prøvde seg på norsk til meg og kalte meg for «gås». Skjønte etter hvert at hun mente «skål». Vi sov godt i møkkalukta og neste morgen kom det en herremann bort til båten vår og sa vi ikke måtte tømme doen der ….

Herfra dro vi strake veien til Saranda i Albania. Vi var godt forberedt og agenten vår møtte oss på kaia. Pass og papir ble innlevert og havnen var godt beskyttet med gjerde og massevis av politifolk. Spennende å utforske et nytt land. Første dagen spankulerte vi i byen og gjorde oss litt kjent. Albanerne gjorde et godt inntrykk, vennlige, hjelpsomme og imøtekommende. Neste morgen tok vi bussen til Butrint. En morsom opplevelse hvor en eldre albaner pratet så mye at han glemte å ga av bussen på stoppestedet sitt.

Butrint er en historisk by hvor ruinene ligger på en liten halvøy. Bymurene rundt Butrint ble bygd på 300-tallet f.Kr. Den historiske byen ble gjenoppdaget i 1928. og utgravinger tok til etter andre verdenskrig og på 1990-tallet. Av ruinene er det blant annet et romersk bad, et amfiteater, en villa, kapellruin fra 400-tallet og en basilika fra 500-tallet. Museet ligger i en venetiansk borg fra 1300-tallet.

Buss tilbake og ute og spiste på strandpromenaden på kvelden. Neste dag var vi igjen turister. Ruslet til bussen og dro til the Blue eye. Måtte gå et stykke fra veien til selve elven hvor denne berømte kilden lå. Her bobler klart vann opp fra 45 meters dyp og lager en stor elv. Vannet holder 10 grader uansett årstid. Det sies at det kommer opp 6000 liter pr. sekund! Langs elveleiet her var det frodig og grønt og luften var sval. Arild og Hans vrengte av seg klærne og badet, tøffe mannfolk. De følte seg kvikke og opplagte resten av dagen. Spiste lunsj på en ekte albansk restaurant, vi klagde ikke på prisene!

Neste dag var det hjemreise. Mens Hans sjekket oss ut, lokket jeg Arild og Ann Mari med til en eiendomsmegler. Var bare nyskjerrig på hva leilighet og hus selges for i Albania. Vi ble hjertelig tatt i mot av en ung mann som snakket norsk og serverte oss gammeldansk og kaffe. Et tips til dere som vil kjøpe feriebolig i Albania: 65 000 euro for en splitter ny leilighet på 113 kvadratmeter, 2 bad, 2 soverom, stue og kjøkken + balkong med vakker utsikt. Hvis noen er interessert, har jeg visittkortet til denne mannen……han var så hyggelig at jeg må nesten reklamere litt for han.

På tilbakeveien stoppet vi en natt i Korfu hvor vi la oss på svai og neste dag dro vi til Sivota som ligger på fastlandet innenfor Korfu. Her hadde vi en siste overnatting.

I dag er gjestene våre på gåtur og jeg bare later meg hjemme. I dag har Asbjørn og Johanne ankommet i seilbåt fra Preveza og Arvid og Anne Grete ligger allerede i havnen i Parga. Da er det duket for italiensk aften hos Stavros i kveld med hele gjengen. Mandag drar Arild hjem og Berit kommer. Da blir det jenteuke i Grekerbua og Hans flytter igjen i båten. Han gleder seg! God helg til alle.smiley

Ved kai i Sivota, klar for middag på brygga!
Kjempekoselig restaurant i Sivota, nydelig kveld. Fikk både ouzo og kake attepå..
Lite vind underveis og da benyttet vi tiden til å henge etter båten, skipperen er ombord.
Her kommer vi til Albania, i havnen ligger massevis cruisebåter og hydrofoilbåter.

Arild tar hoppet uti det kalde vannet i Blue Eyes – 10 grader!
Hans kaster seg uti i det også, litt feigere, han hoppet ikke!
Skikkelig fint marked i Sarande. Her handlet vi frukt og honning.
Ruinene i Butrint.Fra ruinene i Butrint

Ann Mari og Arild i gamlebyen i KorfuUtrolige ruiner i Butrint, her gikk vi gjennom en port.