Tenk nå er mai måned over! Tenker ikke over at det er blitt varmere, vi har enda ikke hatt på aircondition og det betyr at temperaturen er behagelig. Været har variert, det har vært solskinn, regn og torden om en annen. Min store skrekkopplevelse kom denne uka da lynet slo ned i stolpen rett nedenfor huset. Plutselig så jeg bare en stor ildkule og et smell. Hans var i båten så det var ingen trøst å få. Men det gikk bra.
Ellers kan det berettes at kjøkkenet er ferdig og det blir nå slutt på rapportering fra framdriften. Men egentlig har det vært en spennende vei å gå, men kronglete. Gamle rør og skeive vegger, joda, det har vært en prosess.Men fint ble det og jeg har til og med fått oppvaskmaskin!
Det snakkes norsk på alle kanter for tiden. Apollo og Ving har startet sesongen og det ser ut til at nordmennene nyter livet i Parga. Solveig Fagereng kom med første flyet og med henne følger det alltid liv og glede. Jens Werner tok seg en pause fra båtpussen i Meganise for å feire 17. mai sammen med oss. Det ble sprudledrikk på terrassen i Grekerbua sammen med Solveig og Karin (Solveigs venninne) og middag på Flisvos. Glade og fornøyde ble nasjonalsangen sunget da vi gikk opp bakken og norske flagg og flere nordmenn dukket opp, morsomt! Neste uke kommer det enda flere kjentfolk fra Norge, gleder oss til det. Det er nå det er vakkert her, bourgonvillaen blomstrer for fullt og med hyppige regnskyll, blir det grønt og frodig.
Nå når kjøkkenjobben er over, får vi tid til både båtturer og å utforske litt i nærmiljøet. I går tok vi lunsj i Ammoudia, det er en by som ligger i utløpet av elven Fenari som kommer fra Acheron. Vi har vært et stykke oppover elven med seilbåten, så det var artig å komme landeveien. Etterpå dro vi på måfå oppover til fjells på en grusete humpevei. Tenkte på å snu flere ganger, men så er det denne nyskjerrigheten da, hva lurer rundt neste sving …. og jammen kom vi til topps og der stod det et skilt «til Parga» og da var det bare å kjøre på. Jammen skal vi gå oss en tur på fjelltoppene en gang, det kan bli spennende. I dag har Hans laget en blanding betong for å støpe igjen det gamle kjøkkenvinduet og samtidig fikk jeg fyllt opp latexformene mine med betong. Nå skal de få torke og så skal det males nisser og fugler. Vi har også vært et par turer på sjøen og i dag drar vi ut igjen, tenkte oss til Lakka på nordspissen av Paxos, men det kan jo være at vinden tar oss sørover …
Ha en fin pinse og nyt sommeren som er i full anmarsj der hjemme!smiley
Her fuges gulvflisene.
Og sånn ble kjøkkenet ….
Middag på Flisvos 17. mai. Karin, Solveig, Jens Werner og bakhodet til Hans.
Solveig og meg tok oss en ouzo på strandpromenaden.
Bourgonvillaen blomstrer på parkeringsplassen.
Venteouzo på Sakis, måtte spise inne da mørke skyer truet …
Hortensia i Ammoudia.
På bryggekanten ved elva Fenari i Ammoudia
På bilturen vår til fjells, ser ned mot Parga.
Her er latexformene fylt med betong, det skal bli nisser og fugler. Godt vi har Acropolis i nabotomta, her kan vi bare rote på.
Og gjett hva jeg fant på fyllinga denne uka? En stol … ouzostol eller kongestol!
Jeg syns den er kjempefin, har malt og fiffet den opp litt. Nå har jeg fått forbud mot å hente mer fra dynga, men det går jo ikke an å kaste denne, måtte bare redde den!