Det er varmt i Hellas! I går viste gradestokken 40 varme og det er heftig for en nordboer! Mange som misunte oss seilbåten i går, folk trippet rundt i den varme sanden mens vi seilte fornøyde ut i havet med god bris fra nord og vind i seilene.
Vi har vært på en ukes seilas sørøver og i løpet av denne uka, kom virkelig sommervarmen for fullt. Vi hadde ikke noe mål eller mening med turen og lot vinden bestemme hvor vi skulle. Endte opp i Meganisi. Ved innseiling her, ser vi på AIS’en at Aurora ligger i havn med sitt mannskap Henny og Bjarne. Fikk en hyggelig middag sammen på Vathi. Alltid hyggelig å møte nordmenn og spesielt stryninger og vi blir alle litt breie i språket når det lir utpå. Det var SantHans også mens vi lå der og vi hørte rykter om at svenskene er gode på denne feiringa. Vi ble tipset om at det var en samling av våre landsmenn i øst på en strand som blant skandinavere kalles Midtsommerbukta. Vi rusla over heia og fant svenskene. Men det var tamme greier, vi spiste vår medbrakte mat og ruslet til Vathi og endte opp i Aurora-båten igjen hvor det ble servert GT og Henny deklamerte dikt. Mye hyggeligere. Plutselig dukket seilbåten Leikaren opp i bukta. Skipper Helge og Turid fra Stavanger var hos oss i Grekerbua for et par uker siden. Dette maritime miljøet pulserer og vi er aldri alene på tur. Søndag vendte vi nesen mot Preveza hvor vi tok i mot Amalie. Hun var blitt kjent med et annet søskenpar som reiste alene, og det er nok ikke siste gangen denne jenta reiser alene til Hellas. Siste uka har vi kost oss sammen. Det har blitt mye bading og yougurt-is. Hun har malt nisser og fugler og vært på plommeslang med bestefar. Torsdag kom neste pulje med Norwegian. Hans hentet Wibeke, Kåre, Pål og Gregers på flyet. Nå er det liv og røre i bua igjen. Vi hadde en knall dag i two Rocks Bay i går. Ungene hopper fra båten og er som fisker i vann. Morro. Og mer morro skal det bli utover sommeren …
Dette er vel starten på første fellesferieuka for de som fortsatt jobber, gled dere og nyt sommeren!smiley
Hans Gregers maler fugler
og Amalie maler nisser og fugler
Fangsten etter at bestefar og Amalie var på plommeslang
Helge og Turid fra båten LeikarenSankt Hqans feiring sammen med svenskene i Midtsommerbukta
Henny og Bjarne fra seilbåten Aurora
Two Rocks Bay – slappe dager ….
Fyller vann på stranda i Parga
Amalie og Gregers på båttur
Han tar sjanser – gamle mannen – nå rives tuppen av muren og Hans sitter på toppen. Jeg nektet å se på …..