God tirsdag!

Dagene går litt i surr her hos oss, men vi vet når det er søndag for da kimer kirkeklokkene og prestestemmen ljomer over hele Parga. Været har endret seg fra sol og blå himmel til lyn og tordenskrall med påfølgende sprutregn. Godt jobbevær og busker og trær ble glade.

Dagene går til oppussing av bad. Som resten av huset er også badet skakt og skjevt og det er slett ikke enkelt å legge fliser på verken gulv eller vegger. Hans svetter og banner og gamlemor på hjørnet kommer tuslende inn og lurer på hvordan det går.

Midt opp i alt dette, trengte vi en pause og takket ja til invitasjon fra våre venner Evelyn og Tom Erik. De er stadig på jakt etter nye reisemål til gjestene sine, de driver som nevnt tidligere, et lite reisebyrå lillehellas.no. Vi dro opp i Zagori fjellet nord for Ioannina, et par timers kjøretur fra Parga. Jammen kan Hellas by på mer enn badeliv. Vi hadde et stopp i Arista. Her var det utsikt over Vikos-ravinen og Papigo-tårnene. Aristi landsbyen er en del av Vikos-Apos National Park. Dro så videre til Konitsa hvor vi hadde bestilt rom på Konitsa Mountain Hotel. Dette lå høyt oppe i åssiden med utsikt over hele dalen. Gjestfrie folk og på vår lunsjetur nede i sentrum av denne lille, sjarmerende landsbyen, ble vi spandert ziporo på av en smilende tilfeldig mann, ja, slik er grekerne! Neste morgen fikk vi servert nydelig, hjemmelaget frokost. Jeg skrøt sånn av aprikossyltetøyet at damen kom med et stort glass som jeg fikk i gave da vi dro. Kjøpte hjemmeprodusert vin på hotellet. Det blåste og regnet litt og vi tenkte, søren nå blir det ikke noe fjelltur. Men vi dro likevel avgårde og det viste seg å være det ideelle turværet. Parkerte ved den gamle steinbroen og vandret avgårde langs Aoos elven innover dalen Gorge of Aoos. Målet var å gå opp i høyden til klosteret Stomio fra 16. århundre. Vakkert landskap, frodig langs elven og siste etappen var bratt opp mot klosteret. Utrolig at folk har bygd et kloster på toppen av disse fjellene. Ikke turistsesong nå, men vi møtte noen arbeidere som drev og bygde et nytt kapell. Utrolig jobb og de har jammen ikke høydeskrekk!

En flott opplevelse, dette er å anbefale hvis en vil ha et avbrekk fra strandlivet eller en pause fra flislegging …Turen tok ca 1 1/2 time hver vei.

Har enda ikke vært på båttur, men i morgen drar vi en tur da vi flisene på badegulvet skal tørke og doen er stengt. I går kom det første charterflyet fra Finland.

Ønsker alle en fin mai måned!smiley

Gjengen på tur.
Stomio klosteret
Her meisles ut hver en stein til det nye bygget. Han hadde masse plaster på fingrene etter feilslag ….
Hans nyter utsiktet fra utkikspost i Arista
Dette er det nye kapaellet som bygges.
Langs Aoos elven innover i dalen
Den gamle steinbroen i Konitsa. Jeg står på toppen ….
…..så har jeg strikket dukke til Ida som hadde bursdag sist lørdag….

…så har jeg vært til frisør hos prestedatteren og der hadde prestesønnen giftet seg i helgen og jeg fikk kaffe og søte kaker innpakket i tyll, staselige greier!