Reisen tilbake til Parga juni/juli 2020.

Endelig er vi tilbake i Grekerbua! I forkant av dette, har det vært mange diskusjoner, advarsler og stadig vekk nye reiseråd fra regjeringen. Så bare bestemte vi oss for at vi bare drar, så får det stå til. Og turen har gått over all forventning. Vi har krysset grensene uten å bli stoppet eller kontrollert. Da vi kjørte i land i Hirtshals, spurte en uniformert, smilende danske hvor vi hadde tenkt oss. Hellas sa vi, like smilende, og da sa dansken «jammen da får dere ha en god tur». Grensene mellom Danmark/Tyskland/Østerrike og Italia gikk knirkefint uten stopp. Da vi kjørte av ferjen i Igoumenitsa i Hellas, ble vi spurt om «barcode», det var det eneste ordet denne grekeren kunne på engelsk. Heldigvis hadde vi koden klar på telefonen og dermed gikk turen direkte til Lidl butikken og handle mat til de neste dagene!

Båten fra Venezia til Igoumenitsa var 3 timer forsinket. Varmt å vente i en bil i 32 varmegrader og hva gjør vi da. Rusler rundt og prater med andre reisende. De fleste var tyske biler med grekere som bodde i Tyskland og skulle hjem på ferie. Men bilen foran oss var svensk! De var 4 svensker i bilen. De hadde bestilt hotell på Korfu, men dette var kansellert og det samme hadde skjedd dem på bilturen nedover Europa. Bestilte hotell var stengte og de måtte finne andre hotell. Vi benyttet oss av Airbnb både i Danmark, Tyskland og Italia. Dette fungerte supert. Enkle og rimelige overnattinger som vi bestilte etter hvert som vi kjørte. I Danmark overnattet vi på en gård, i et anneks til en garasje med parkering like utenfor. Hilste aldri på vertskapet, fant nøkkel i boks på utsiden, ordnet oss selv og la nøkkel på plass da vi dro. Veldig greit. Til evt. senere bruk: Vert Kasper, adr. Kirkevej 22, Vadum 9430 Danmark. Gjennom Tyskland gikk det som vanlig i 130 – 150, uhyggelig fort og noen regnbyer kom det også, da er de store trailerne ekle å ha på siden! Vi kom oss til Sachsen etter hvert. Men da rotet vi fælt en stund for Hans hadde stilt inn GPS’en på korteste vei til Venezia i stedet for raskeste vei! Dette resulterte i at vi kjørte av motorveien og tullet oss ned i sentrum av Nürnberg, et sted vi har vært før en mørk natt i regnvær på jakt etter hotellrom! Aldri mer Nürnberg! Etter god beskrivelse fra Airbnb verten Dirk, parkerte vi bilen i Delitzscher Strasse 21, Schkeuditz, Sachsen 04435. Dirk møtte vi heller aldri, men vi ordnet oss selv og fant nøkkel på avtalt sted. Avsidesliggende sted med kun en åpen restaurant. Jeg hadde jo drømt om eisbein mit krauser, men det fikk jeg ikke! Neste morgen feddet vi videre gjennom vakre fjellandskap i Østerrike og frodige daler. Passerte grensen til Italia uten stopp og fant vårt nye Airbnb overnatting i Venezia. Alltid vanskelig å finne trygg parkering i Venezia og da var det utrolig deilig når verten vår Monawar smilende tar imot oss og viser vei til en privat parkering. Airbnb adr til senere bruk: Via Agostino Stefani 2a int 3, Venice Veneto 30175, Italia. Greit rom, men måtte dele bad med 2 andre. Prisen var 31 euro og i Italia må en alltid betale en ekstra tax på 4 euro per person.

Ferjeturen fra Italia til Hellas gikk problemfritt. Fikk ikke lugar så vi måtte sove i en flysetestol, men vi fikk bruke 3 seter å strekke oss ut på. Det gikk fint, alle innretter seg. Der var telt på dekk med sovende og folk lå i korridorer, i baren og overalt. Glad jeg hadde med munnbind, for folk brukte munnbind overalt. Vi fikk ikke komme inn på bensinstasjonen uten munnbind. Mine hjemmesydde gjorde susen, de er visst ikke så nøye på kvaliteten. Noen dro genseren over hodet og andre hadde tredd luen ned over ansiktet, mye rart å se i disse coronatider.

Torsdag kveld ankom vi Grekerbua. Grener hadde vokst ut av porten og opp av betongen! Men huset var helt i orden etter to jordskjelv og mye regn i vinter. I dag har vi ryddet og spylt og nå er her nesten som før. Naboer ønsket velkommen, gamlemor er på plass og jeg har lovt å komme på kaffe i dag. Vi tok ouzoen på terrassen oppe i går kveld og bare nøt utsikten over Parga. Hans har vært i banken i dag og sier at i sentrum var det lite folk og bare noen få butikker åpne. I kveld åpner Sakis restauranten for første gang for sommeren, så gjett hvor vi skal i kveld!

Parga i går kveld! Klokken er 2030 på og det er mørkt, tidligere mørkt her på disse kanter.

Hans er i full gang med opprydding!

Dette møtte oss i porten da vi kom ….

Vi låser oss inn porten i Sachsen, fant nøkkelen i den lille sorte boksen som ligger på muren til venstre ….

Låser oss ut av annekset i Danmark, klar til en lang kjøredag gjennom Danmark og Tyskland.