I Parga har vi hatt et lite væromslag den siste uka. Det har ikke regnet her siden vi kom 2. juli og jeg hadde nesten glemt hvor fort været kan skifte her på disse kanter. Sist onsdag satt jeg i bakgården og malte figurene mine i fred og ro, hørte på reiseradioen og Hans var i båten. Plutselig ble himmelen beksvart. Det ble helt stille og så kom vinden! Her i huset står jo alle vinduer og dører på vidt gap i varmen, men da skal jeg si det ble liv i krokene. Skoddene foran vinduene slo og banket og filleryene på gulvet inne blåste rett gjennom huset. Jeg hev meg rundt og fikk lukket alt, men da jeg kom ut, hadde hagemøblene blåst av verandaen og plaststolene i bakgården fløy rundt omkring. Panorea, naboen vår ropte «katastrofe, katastrofe!!» og ambulansebilene ulte. Torden buldret og lynet lyste hele tiden. Så, i løpet av et kvarter, var alt over og det ble helt stille. Hans ringte fra havna og sa at sprayhooden på båten hadde blitt flerret av og det var fullt kaos blant båtene i havna. Uffameg, snakk om brått å våkne fra et søvnig og avslappet liv! De siste dagene har det kommet flere byer, men ikke så ille som denne.

Det er kommet mange turister nå, her er utrolig mange biler og det er håpløst å finne parkeringsplass. Tydelig at det er grekere som kommer med bil og ferierer i Parga. Men i går hørte jeg både dansker og svensker som pratet, men ingen nordmenn. De kommer vel når charterreisene starter, hvis de starter …, det skjer jo så mye. Vi leier ut huset til en familie fra Kypros fra tirsdag. Vi drar sørover til Nidri og Fiskardo med båten, skal treffe noen gamle seilervenner. Vi har hatt noen fine turer på sjøen, var et par dager til Lakka på nordspissen av Paxos. Koselig lite sted og massevis av båter. Av utenlanske båter er det mest hollandske og tyske, i motsetning til tidligere år da de fleste båtene har britiske flagg.

Ellers har vi lunsjet med min franske venninne Elena i Preveza. Hun har så mange venner ovaralt, så etter hvert kom det 3 eldre herremenn og satte seg ved bordet. En av de av 89 år gammel, han hørte tungt og gikk med stokk. Men han bodde alene i seilbåten sin i Preveza og hadde et godt liv. Den andre var 80 år og nylig blitt enkemann, han bodde også alene i sin båt. Den siste som ankom var britte og hadde bosted i Dubai. Han hadde også båt, men nå drev han og bygde seg et lite hus på en øy ute i havet. Artig å møte mennesker som har levd et liv så totalt forskjellig fra den trauste nordmann.

Må fortelle om mitt siste innkjøp. Fant ut jeg skulle kjøpe kunstige blomster i blomsterpottene mine på veggen nå som vi skal leie ut huset, de er ikke flinke å vanne blomster disse leietakerne. Min venninne Liv, hadde nøyaktig forklart meg hvor jeg kunne kjøpe slike blomster i Igoumenitsa og etter mye om og men fant vi butikken. Kjempehyggelig dame, men blomstene var stygge. Likevel kjøpte jeg 3 buketter og da jeg skulle betale, viste de seg å være svindyre. Hans sa til og med de var alt for dyre, men damen var veldig hyggelig … så vi kjøpte de. Jeg satte de på plass i krukkene på veggen da jeg kom hjem og de er bare helt forferdelige. Tror det er slike de bruker på gravlunden. Uff og uff, de får henge der mens vi leier ut, jeg må prøve å få gitt de bort til en eller annen, kan ikke bare kaste de når de var så dyre. Kunne kjøpt massevis av friske blomster for den prisen! Men nå har jeg ekte plastika i krukkene!

Hører det er variert vær der hjemme. Denne koronaen har jo satt sine begrensninger på ferielivet i år, men tror det er mange som har oppdaget at det er mange vakre steder både på vestlandet og nord i landet vårt. Nyt resten av sommeren der hjemme!

Nabobåten vår i Lakka
Et vanlig syn – Hans i havna på vei til båten …