En siste epistel før vi vender nesa hjemover. Det har vært rolige dager den siste tiden, men det skal sies at jeg nyter litt kjøligere dager. Vi har gått turer både til kirken på toppen, i olivenlunden og til Anthoussa. Nå begynner det å bli aktivitet med høsting av oliven. Sorte nett er spent opp mellom  trærne, disse skal fange opp olivene når de faller ned.

Sist helg hadde vi en liten utflukt til Zalongo, som er et sted like nord for Preveza. Monumentet til Zalongo er en skulptur fra 1961 til minne om Dance of Zalongo, et masseselvmord for kvinner og barn i 1803. Monumentet ligger på 700 meters høyde. Vi gikk 410 trappetrinn til toppen. Monumentet er seks kvinnefigurer som holder hverandre i hendene. Skulpturen er 18 meter lang, 13 meter høy og er laget av betong og dekket med hvite kalksteinblokker. Byggingen tok seks år, fra 1954 til 1960. Dance of Zalongo refererer til massemordet til kvinner fra Souli og deres barn under Souliote-krigen 16. desember 1803. Etter å ha blitt fanget av osmanniske albanske tropper, bestemte ca. 60 kvinner seg for å kaste seg utfor klippekanten sammen med sine barn i stedet for å bli slaver for Ali Pasha.

Etter turen til Zalongo, kjørte vi en ny vei til Acheron hvor vi spiste middag. Her var det god underholdning med bryllup, musikk og dans.

Mandag skyet det over og siden har det vært variert vær med regn og sol. Nabo Liv er tilbake i Parga og vi har rukket en skravl med vin i bakgården og i kveld skal vi spasere en tur på promenaden. I morgen blir det som alltid et siste måltid på Sakis. Det blir en spennende tur hjemover. Vi starter tidlig fredags morgen med ferje fra Igoumenitsa til Venezia. Satser på å komme oss til Tyskland lørdag. Videre til Rostock søndag med ferje over til Trelleborg i Sverige. Det er lov å ønske oss lykke på reisa, det trenger vi! Jasso for denne gang Parga og så satser vi på normale tilstander når vi er tilbake i april 2021!

Ønsker alle en flott høst, en god jul og vinter!

Zalongo
410 trappetrinn til toppen
Regn i Parga