I dag er det 4 uker siden vi startet turen sørover og nå sitter vi her, litt mer gyllen i huden og skuldrene er for lengst senket, livet er fredelig og varmt. Men jammen meldte de på dagsnytt i dag at Hellas hadde stor smitteøkning den siste uken og det er slett ikke bra nå når Apollo har kommet i gang med charterreisene sine til Parga. Lenge siden sist vi har hørt så mange svenske og norsktalende folk rundt omkring.

Vi har fått Grekerbua på stell, blomster er plantet og båten for lengst sjøsatt. Gradestokken bikket 40 for et par uker siden og da er det medisin å dra ut med båten og kjøle seg ned i sjøen. I motsetning til i fjor var det mange båter på Two Rocks Bay i år og plutselig seilte det inn en norsk båt og dette var kunsteren fra Lofoten som vi møtte på samme sted for et par år siden. 

Forrige uke dro vi til Lefkas for å treffe nye og gamle seilervenner. Vår venn Sigbjørn er flink å koordinere gjengen og denne gangen var vi hele 9 seilervenner samlet rundt middagsbordet. Bjarne og Henny, Helge og Turid, Gunnar og Magnar, Sigbjørn og oss. I dette seilermiljøet er det alltid noen som selger båten sin og andre som kjøper båt og noen som holder det gående fra år til år og så møtes man igjen både her og der. Det skjer alltid noe i Lefkas når vi skal legge oss til i havna. Dette er en kanal og utrolig mange båter som ligger ved kai eller for anker. En gang for et par år siden da vi skulle dra fra havna, dro vi opp ankeret og det viste seg at ankeret lå igjen på bunnen og det var kun kjettingen som kom opp. Denne gangen la vi oss på svai midt i kanalen. Jolla vår hadde revnet og tok inn vann og Hans padlet til kai for å finne lim for å fikse den. Jeg var igjen i båten og satt og leste. Plutselig hever jeg blikket og ser at jeg er i fri driv, ankerfestet hadde løsnet! Det skal sies at det er båter overalt og jeg tenkte «i helvete» hva gjør jeg nå???? Men før jeg fikk tenkt på å starte motoren, hadde båten drevet mot kaien og la seg pent til rette på den eneste ledige plassen. Jeg hev ut fendere og ropte på engelskmannen ved siden av som hjalp meg med tauet. Så da Hans kom tilbake, lå jeg pent fortøyd ved brygga, både imponerende og skremmende! Og selvsagt hadde  ankeret satt seg bom fast da vi skulle dra hjem og det ble mye styr. Ekstra stressa blir en når broen til kanalen går opp bare en gang i timen! Men vi rakk det og hev oss ut i bølgene og kjempet i motvind hele veien tilbake, litt slitsomt.

I går fikk vi hyggelig besøk av Evelyn og Tom Erik fra lillehellas.no. Spiste på Sakis og fikk ouzo både før og etter maten. Sakis har blitt bygget om i vinter. Det er laget 2 etasjer på utsiden av veien med nydelig utsikt til Borgen og Valtos. Vi har også møtt våre greske venner fra Ioannina, Kathy og Evangeli. Så nå vil vi ikke ha mer Covid for det er dette sosiale livet som er så sjarmerende i Hellas!

I morgen kommer Pål og ungene med Norwegian til Athen og Hans må grytidlig opp for å hente de med bil på flyplassen kl 1100. Først nå er jeg noenlunde sikker på at de virkelig kommer jeg gleder meg til at det blir liv og røre i Grekerbua igjen!

Fortsatt god sommer der hjemme

Sjøsetting av båten
Hans legger nye fortøyninger til båten i fiskehavna i Parga
Seilertreff i Lefkas
Sakis sin nye restaurant, utsikt til Borgen og Valtos