Biltur til Peloponnes tirsdag 17. august til fredag 20. august 2021

En dag forsinket kom vi oss av gårde fra båthjemmet vårt i Parga.  Grunnen til forsinkelsen var øret til Hans, han fikk infeksjon både i indre og ytre øre. Etter en smertefull natt dro han på legevakten i Parga og ble sendt videre til ørespesialist i Kandalaki. Typisk gresk, da han dukket opp på legekontoret der, var det lapp på døra at det var feriestengt. Men det stod et telefonnummer som kunne ringes og så ble gjort. Legen var hjelpsom han, Hans ble sendt videre til Igoumenitsa og ny ørelege som gav ham den tiltrengte behandling. 5 dager med penicillinkur og beskjed om å ikke nyte alkohol. Vet ikke helt hva som var mest plagsomt, abstinensen eller den avtagende øreverken……

Pakket bilen og kjørte av gårde på måfå slik vi alltid reiser. Pelponnes er en flott halvøy med variert natur, vi kjørte langs havet og oppetter dalsidene. Rio-Antirrio broen binder halvøya til fastlandet. Fascinerende bro med høye spenn og 4 tårn, 2880 meter lang. Det sies at den skal tåle jordskjelv på 7,5 på Richters skala.

Etter å ha passert denne broen, kjørte vi et stykke nedover på vestsiden av øya gjennom Patra. Begynte å bli sultne og stoppet for å spise litt på et sted som heter Kalakeikon. Her var det jammen overnatting også, på Apollon Hotel. Bittelite sted med levende musikk i nabogården. Godt uthvilte neste morgen startet vi kjøreturen videre sørover og passerte frodige små tettsteder som Amaladia og ved lunsjtid stoppet vi i landsbyen Lagkadia. Dette stedet er kalt «the hanging village» og det var den virkelig også. Alt lå i nedoverbakke, da vi satte oss og spiste, kunne vi skue nedover hele dalen. Ble noen spaserturer rundt omkring og jeg blir alltid fasinert av disse grå mursteins bygningene og trange smugene. Så kjører vi inn i de meget omtalte brannområdene. Utrolig hvor brannen har herjet, røyklukta henger fortsatt i lufta og nedbrente biler stod langs veien. Triste greier, men heldigvis er brannen under kontroll nå. Håper vi får regn snart. Vi passerte Dimitsana og stoppet i Stemnitsa, hvor vi fant et veldig hyggelig B&B sted å overnatte midt i sentrum av landsbyen. Stedet ble drevet av Thassos og hans bestemor som laget nydelig hjemmelaget mat med egenproduserte tomater og hjemmelaget syltetøy. Kan anbefales! Stemnitsa var et vakkert sted som ligger vel 1000 meter over havet. Vi fikk med oss solnedgangen fra en topp hvor det var minnesmerker fra falne krigere, stod skrevet på gresk, så jeg skjønte svært lite …, men solnedgangen var fin. Ruslet rundt i de trange gatene, kom i prat med en amerikaner som hadde slått seg ned og bodd her i mange år. Jeg spurte hva han anbefalte vi kunne se og fikk til svar at det å rusle rundt i gatene og bare se, var den største opplevelsen og det hadde han helt rett i. Spiste på platiaen i sentrum og tilbake til bestemor og Thassos på kvelden.

Neste morgen kjørte vi ned i bunnen av dalen hvor elva Lousios renner. Veien var krokete og smal og jeg så rett ned i dypet av dalen. Heldigvis møtte vi ingen biler, hadde null sjanse for å passere. Kom til et kryss som sa at vi kunne kjøre en annen vei videre, mot Elliniko, denne veien var asfaltert og tryggere.  Parkerte og gikk en tur til Gortys Atsicholos. Gikk et godt stykke langs elven, kunne brukt mye mer tid, men vi var ikke forberedt på noe langtur. Det får vi gjøre neste gang med mer planlegging. Godt å komme tilbake i bilen med aircondition, gradestokken ligger på ca 35. Neste mål var Nafplio. Dette er en stor by og skal visstnok ha en lang historie. Vi spiste og startet jakten på overnatting. Dette er mye vanskeligere enn på små steder. Hotellene tar seg dyrisk betalt, og det blir litt feil for oss bare for å overnatte en natt. Men folk er hyggelige og vi traff en mann på en butikk som kjente en nordmann fra Drammen. Han var hjelpsom og vi endte opp på et billig og hyggelig familiehotell med en søster og bror som var utrolig pratesjuke. Etter siesta dro vi ut på byen og tok et slikt tut-tut tog som kjører på kryss og tvers gjennom byen. Artig, her er også massevis av monastrier, castler og borger. Vi orket ikke å gå på toppen, så vi endte opp i havnen hvor det var utallige restauranter. Spiste fiskesuppe, ganske godt, men levde ikke opp til prisen. Ruslet i natta hjem til det snakkesalige søskenparet og sov godt i avkjølt rom. Etter frokost neste morgen, satte vi kursen hjemover. Utrolig vakker natur som ender opp i en kjedelig motorvei og da var det bare å kurse seg inn på Parga. Spaserte på stranden tilbake til vårt flytende hjem og la oss i kjente omgivelser med alle kattene på bryggekanten. Jeg er livredd for at de skal hoppe om bord i båten og komme på sengebesøk til meg midt i natta ….., må innrømme at jeg ligger litt kattevakt på natta.

Vår gjest i Grekerbua er fra Wales og hun skulle ringe når hun forlot huset, men det glemte hun. Så langt på dag ringte jeg henne og lurte på om når hun dro. Da var hun på flyplassen og hadde selvsagt glemt å ringe, hun forlot et hus som var helt i orden, men veldig rotete og vinduer åpne og kræsjet sitroner i inngangen…, men hun var hyggelig og har betalt for seg og vil gjerne komme tilbake ….

Nå vasker vi hus og gjør klart til nye gjester i dag. Vi drar en tur sammen med venner på vinsmaking tur i Zitsa denne uken. Fin uke til alle.

En nedbrent bil etter brannen.
Her har det brent skikkelig, asken på bakken så ut som hvit snø.
«The hanging village» – Lagkada i Arcadias
Hans på vandretur langs elva Lousios, populær rafting elv, men vi så ikke et menneske.
Her overnattet vi hos Thassos og bestemor i Stemnitsa.
Her er Thassos med munnbind, på dette stedet var de veldig nøye på hygiene, fikk ikke en gang lov til å ta selv fra buffeten.
Fra byen Nafplio. Ser borgen Palamidi i høyden bak i bildet. Det er en stor by som ligger ved havet. Artig å kjøre dette leketoget rundt byen.