Nå har værgudene bestemt at vi skal reise hjem! I dag lyner, tordner og blåser det og vi er strømløse. Men det er spektaktulært å stå på balkongen og se sjøen fråde og bølgene slår innover promenaden. Sjelden det regner hele dagen her, men i dag har jeg blitt våt hver gang jeg har løpt ut på do!

Utrolig at enda en sommer er over, disse dagene går skremmende fort. Hver høst når vi skal pakke og dra, tenker jeg  –  skal vi dra nå når det er så vakkert og behagelig å være her! Mindre turister, passe varmt og godt badevann og turvær! Men plutselig er det april og ny sesong.

Siste måneden har vi fartet mye både til lands og til vanns. Våre seilervenner Ann Mari og Arild har vært her et par uker og vi seilte rundt hele Korfu. Flott tur og godt selskap. Tilbake i Grekerbua, tok vi en dagstur til Meteora, det er et «must» for alle gjester som ikke har vært der før. Meteora er kjent for sine høye klippesøyler og på toppen av disse søylene er det bygget kloster på 6 av toppene, hvor nonner bor på noen og munker på andre. På tilbakeveien stoppet vi i Metsovon og spiste souvlaki . (kjent for å være beste souvlakien i hele Hellas), hilste på gamle kjente, tenk at de husker oss etter 40 år!

September måned er tiden da pensjonister besøker Parga. Apollo har hatt charterteiser i år og det merkes, hyggelig å høre norsk tale rundt oss som før i tiden. Vi har hatt et sosialt liv og delt mange gode måltider med gamle venner som Liv og Stein Erik, Britt og Leif og Arild og Ann Mari.

Sitter her og hører på været ute og tenker at det var jammen bra vi fikk utemøblene og ting og tang innomhus før regnet startet, for nå øker det på, og uffameg jeg ble akkurat vitne til en båt som ble skylt og knust mot land. Siste uken har vi hatt museinvasjon i Grekerbua og det har vært liv og røre under gulvet i andre etasje. Måtte hyre inn en mann for å bekjempe dette problemet og han har gjort en god jobb, for nå lukter det bare døde mus. Håper de holder seg vekke i vinter. Båten er for lengst på land og Hans sover godt om natta. Han sover så godt at han en natt rullet ut av senga og havnet på gulvet med et brak. Skulle tro musene ble skremt, men det ble de ikke, men for meg føltes det som et jordskjelv!

Reiseruten hjem er bestemt for lenge siden og vi kan omsider få bruke billetten på Kielferja som har lagt på vent siden pandemien startet. Ruta blir ferje fra Igoumenitsa til Venezia, gjennom Italia, Østerrike og Tyskland og Kielferja til Oslo med ankomst kl 1000 onsdag 13. oktober. Håper det ikke regner i Tyskland, jeg liker ikke autostradene i 140 km/t med sprutregn og svære trailere som fedder forbi…., nei, der har vi dårlig erfaring. Og i Nürnberg skal vi ikke stoppe for det har vi prøvd et par ganger før hvor vi endte opp med å sove i bilen mellom to trailere …

I kveld blir det et siste måltid på Sakis og avskjed med våre greske venner, takk for denne gang og plutselig er det april og vi er her igjen!

Fra fiskehavna i Parga. Som vanlig er det lederbåt med flotilla. Uerfarne mannskap ombord i disse båtene og de gjør mye rart. God underholdning.
I fiskehavna og dette er Akis. Han kommer med mat til kattene hver dag. En populær mann, kattene kommer løpende mot ham når han dukker opp.
Restaurant i den lille landsbyen Longos, som ligger like nord for Gaia på Paxos. Båten vår sees ibakgrunnen.
Vinsmaking i Zitsa, Zagori nasjonalpark. Evelyn bak disken!
Omvisning i vinkjelleren i Zitsa.
Ann Mari og Arild i Meteora. Et av klosterne i bakgrunnen.
Kloster i Meteora.
Olivenhøstingen har startet i Parga. Her er nettene slått ut over bakken og skal samle opp oliven. Stor jobb.
Dette bildet er tatt i dag når vind, regn og uvær satte i gang. Det er noen som koser seg i bølgene på Valtos Beach. Så 5 surfere som «hang» i bølgene. Men ellers var stranden tom!
En liten tur på Borgen denne uken sammen med familien til Evelyn og TE, dagen før uvære startet, stille før stormen.