Nå er vi kommet til Ærøskøping, en idyllisk gammel småby på øya Ærø helt syd i Danmark. Her har Ine, Erik og lille Henny leid sommerhus så her blir vi noen dager som besteforeldre.

Turen fra Grenaa til Tunø på søndag ble en prøvelse både for båt og mannskap. Den ellers så treffsikre dmi.dk meldte laber bris 9 m/sek som skulle avta og dreie mot vest. Vi hadde liten til stiv kuling rett i mot hele veien. Brukte over 8 våte timer på litt over 30 nautiske mil. Da smakte ankerdrammen ekstra godt.

Som anbefalt av Arild fant vi både nypoteter og fersk asparges på Tunø. Bilder kommer når Bjørg er tilbake med kamera.

Mandag lå vi i uthavn rett etter at vi hadde passert brua over storebelt. Lånte en gul bøye i noe som heter Slipshavn. Kan noen svare på hva det er? Tirsdag ble det morgen bad og nytelse av en fin dag med sol og varme på hele turen til Ærø.

Dette blir vår siste havn i Danmark for denne gang. Neste stopp blir i Tyskland.

Hus med halmtaktak på Tunø

Var det her du kjøpte nypoterter Arild?

Henny på Ærø