For sjøfarende er den nye Amsterdam Marina å anbefale. Denne havnen har kun vært i drift et halvt år og er enda ikke ferdig. Var innom Sixhaven, men her var det mer enn overfullt.

Tok en kjapp sightseeing i byen. Plukket opp Ida på jernbanestasjonen og dro dagen etter videre nedover kanalene. La oss i havn midt i byen Haarlem. Mens vi venter på at en bro skal åpne, dukker det opp 2 norske syklister og slo av en prat. Enda en nordmann kommer, en original mann med tversoversløyfe og orange bukser. Han bodde i byen og sa det var ikke ofte de så båter med det norske flagget. I Haarlem bestilte Ida og meg frisørtime til neste dag. Vi var på den mest stilige frisørsalongen som tenkes kan. Ble bevertet med kaffe og sjokolade mens vi fikk rådgivning om hva som burde gjøres med våre slitte hår. Jeg kom ut igjen som mørk brunette enda jeg hadde bestilt en litt lysere variant og Ida fikk nydelige korketrekkere … Hyggelig var det iallfall.

Tilbake i båten sitter Hans utålmodig og venter. For nå skal vi videre til Gouda (gouda-osten kommer herfra) og nå har vi brukt så lang tid at vi ikke rekker åpningen av siste broa! Det gjorde vi heller ikke, så nå ligger vi trygt i havn på et lite sted som heter Kaas. Her har vi det bra med internett, yatzy, ost og kjeks. I morgen drar vi til Gouda. smiley

Hadde tenkt oss en tur inn i Anne Frank huset, men da vi så køen utenfor, gadd vi ikke.

.. tok et bilde av huset på andre siden av kanalen for Anne Frank huset


Ida slapper av selv om sola er borte.


På rusletur i Haarlems mange koselige gater