Reisen: Nå har det allerede gått en uke siden vi kom til Grekerbua og Parga. Reisen gikk knirkefritt, ikke en eneste kontroll underveis. Vi tok Kielferja tirsdag 19. april og onsdag suste vi nedover autostradene i Tyskland og endte opp på hotel Würzburger Hof i Kitzingen/Main, her betalte vi 78 euro for en natt med frokost. Neste dag drog vi gjennom Østerrike til Italia, gjennom Brennerpasset og neste stopp var Santorso, hvor vi sov en natt i airbnb leilighet. Santorso er en italiensk by i provinsen Vicenza. For å finne dette stedet geleidet GPS’en oss gjennom en frodig dal og over et fjell med utrolig vakker natur, her hadde vi aldri havnet uten airbnb og GPS! Verten Eva i airbnb leiligheten, snakket bare italiensk og var ikke tilstede og da fikk vi et språkproblem, pris for en natt uten frokost 47 euro. Men vi fant en hyggelig ung mann utenfor som hjalp oss med koder og lås, kom oss inn og fikk noen timers søvn og dro videre til Ancona neste dag. Vi fikk booket om ferjebilletten fra Ancona til Igoumenitsa til dagen før vi opprinnelig hadde bestilt. Hadde en fin overfart med utvendig lugar og kunne nyte utseilingen fra Italia. Selvsagt var det noen timers forsinkelse som det alltid er i Italia og Hellas, men det er artig bare å sitte og observere italienere og grekere sin væremåte, de veiver med armer og ben og bruker både kroppsspråk og stemmebruk for det det er verdt! Ankomst Igoumenitsa lørdag 23. april kl 2200.

Ankomst: Alt var i orden med huset både inne og ute. Som vanlig har ugresset tatt helt overhånd og det er ufattelig at det kan gro svære grener ut av murveggene. Det var bare å brette opp ermene å røske ned og det ble hauger av avfall å bære bort. Heldigvis har prosjektet med hotellbygging i nabotomta blitt lagt på vent, så vi kunne bare lempe avfallet i denne tomta, det blir jo god kompost av det. Så snart Hans var ferdig med denne jobben, dro han avgårde til Preveza og den nymalte båten og der har han vært siden. Båten så visst fin ut, godt arbeid disse grekerne har gjort, men det burde det også være til den prisen! Musene som vi fryktet ville møte oss i døren, har vært fraværende og det er stille både i tak og vegger. Han gjorde nok en god jobb denne musefangeren vi hyret inn før vi reiste hjem i høst. Gamlemor på hjørnet er syk. Et par ganger har jeg kikket inn døra hennes og da ligger hun bare og sover i sengen. Men i dag var Georgio der og han vinket meg inn og vi fikk hilse på hverandre. Hun har pustemaskin og ser skrøpelig ut. Savner henne sittende utenfor huset, stoppet alltid og tok en kaffekopp hos henne.

Intet store nyheter i Parga. Vi ankom påskeaften sent på kvelden og det var jo påskefeiring overalt. Det var fyrverkeri og musikk og presten messet i høyttaler fra kirken. Stor stemning og det var bare å sette seg på øvre balkong og nyte å være tilbake. Mange restauranter og butikker har åpnet, noen få turister har kommet, men fortsatt er det stille og fredelig. Folk kalker og planter rundt husene, det er sånn det skal være, forberedelser til sesongen og grekerne er uthvilte og klare til å ta imot turistene. Vi har hatt besøk av Tom Erik og Evelyn, spiste lunsj på Venezianio og der var det masse folk og humøret til Panos på topp. Nabo Liv har vært her til et lite glass og en skravl, alt er som det skal være. Det er kjølig og godt å sove om natten med vinduet åpent og på dagen skinner sola og det er passe varmt. I dag har jeg gått på toppen av Borgen og på veien møtte jeg massevis av gamle kjente, alle ønsker oss velkommen «hjem», de er rause og varme disse grekerne!

Nå har Hans meldt fra om at han er på vei hjem fra båten som har fått bunnstoff, og tirsdag er det klart for sjøsetting. Gleder oss til sjølivet!

Slik så det ut da vi kom!
Ingen hotell bygd på nabotomta, skolebygget som sees rett frem i bildet.
Her har Hans rensket ugresset!
På min spasertur på Borgen, utsikt mot Valtos Beach.
Hakkespetten fra svoger Arne, nå må alle hakke sin velkomst!
På tur i olivenlunden. Oppsamlingsnettene er rullet sammen etter sesongen.