Nå er det virkelig stille i Grekerbua, i dag har Hans kjørt gjestene til flyplassen i Preveza. Og siden jeg ikke har hørt noe fra dem, regner jeg med at Norwegian flyet har tatt av og er på vei til Norge. Flytrafikken er usikker for tiden, håper alt normaliserer seg etter hvert og folk får nyte planlagte ferier. Gjestene som kom var Karoline og Vilde, Jeanette og Sophie, Ida og Amalie, 3 fjortiser og 3 førtiåringer. Vi møtte gjengen på flyplassen og spaserte til havnen hvor seilbåten lå. Godt å sove på gyngende grunn etter en lang reise og våkne neste dag til morgenbad. Neste dag seilte vi til Parga. Underveis ble det et par badestopp med sveler og gresk salt på Two Rocks Bay. Her er det irrgrønn sjø og sandbunn, forlokkende, surfebrettet ble pumpet opp og tatt i bruk for første gang i sesongen. Hans og meg fortsatte å bo i båten mens den yngre garde fikk greie seg selv i Grekerbua. Ida og Amalie er godt kjent og flinke guider. Det ble gåtur gjennom olivenlunden til vannmølla og tur til Acheron hvor de fikk skylt av seg alle syndene sine, populær tur! Selvsagt er det møteplikt i Grekerbua kl 1800 til den obligatoriske ouzo og backgammmon. Nydusjet og fine dro vi på byen på kvelden og koste oss med god mat og drikke, tror både små og store koste seg. Ida feiret litt ekstra siste dagen etter å ha fått vite resultatet på eksamenen som ble bedre enn forventet ……

Når vi bor i seilbåten i havnen møter vi mange forskjellige seilere fra ulike land. Denne gangen var det en svensk båt, men om bord var det en nordmann Tom Victor, og en svensk dame Åse, og en gutt på 15 år. Alltid moro å høre historiene til disse reisende og dette var ekte eventyrere som hadde bodd i båten siden 2012 og hadde startet seilturen nedover kanalene i Europa i april 2020, akkurat da pandemien slo til. Dette trosset de og har gjennomlevd pandemien gjennom mange land, alt går, bare en er tålmodig, fleksibel og har god tid! De stakk innom Grekerbua en kveld til et lite glass på verandaen, veldig hyggelig å få utvekslet erfaringer og i tillegg hadde vi felles kjente! Se bloggen deres: www.sothis.se

Nytt siden sist er innkjøp av lett motorsykkel! Dette er både på godt og vondt …., vi risikerer å bli late og Hans kjapper fort ned til båten på 5 minutter mot tidligere gåtur på 30 minutter! Men samtidig er det lettere å komme frem på trange veier og ta småturer hit og dit i nærområdet. Dessuten er det et populært innkjøp blant den yngre garde i familien. Hans har fått en ny kompis, en gresk venn som heter Nick og eier hotellet nedenfor oss. De går tur i olivenlunden i tidlige morgentimer og det var denne mannen som overtalte Hans å kjøpe motorsykkel av en av hans venner. Det er sånn det fungerer i dette landet.

Nå er sengetøy vasket og huset klargjort til utleie i 13 dager. Lørdag flytter vi i båten igjen og drar på seiltur dit vinden tar oss. Men noen dager må vi være i Parga for hele Myren familie er på plass i byen og disse må vi selvsagt møte.

Fortsatt god sommer og en ekstra hilsen til flyteknikerne, kom dere på jobb!

Første kvelden ombord i seilbåten, nydelig solnedgang.
Badestopp, Amalie i svevet!
Two Rocks Bay, jentene nyter surfelivet!
Nydelig måltid hos Georgio på Arcouda.
Jeg har vært på søppelfyllinga og funnet stoler og bord. Disse passer utmerket i Acropolis og her nyter Hans morgenkaffen!
Den nye motorsykkelen, hjelmen er på denne gangen, men ellers er ikke grekerne så nøye på hjelmbruken ……