Nå er det jammen lenge siden siste logg! Grunnen er at vi har vært borte fra Grekerbua siden 1. juli og for første gang på 10 år har vi opplevd norsk sommer! Folk sutrer når det regner i Norge, men jeg nøt hver en dråpe! 7. juli tok vi med oss barnebarna Henny og Gustav og dro med Norwegian til Gardermoen hvor ungene ble plukket opp av mammaen sin Ine. Pappa Erik var igjen i Grekerbua sammen med kameraten Vegard og hans familie med 2 barn. Da Erik forlot Bua, ankom Ida og 4 venninner og de bodde her i 2 uker, lunsjet i båten et par ganger og har blitt kjent med en pen kar i nabobåten……, han har allerede spurt oss når de kommer tilbake! Etter Ida ble huset leid ut til et par fra Holland i 14 dager og da de dro, kom en flokk på 6 personer fra Athen og var her en uke. Da bodde vi i båten og fikk nyte seilturer med badeliv og det er alltid trivelig å bo i fiskehavna. De siste par ukene har Stein og Liv vært her og vi har hatt noen middager sammen og en biltur til Paramythia, en liten landsby ikke langt unna, med middag ved elven i Acheron. Flott tur. I Paramythia var det ikke et menneske å se ute i varmen midt på dagen, men her i Parga myldrer det med folk i gatene på kvelden. Det er heldigvis siste uke før skolestart for grekerne og italienerne og da roer det seg etter hvert.

Hjemme i Norge fikk vi maksimalt ut av ukene og rakk å treffe nesten alle av både familie og venner. Ingenting er vakrere enn Vestlandet i vakkert sommervær, det ble fisketurer med krabbeteiner, fjelltur og bål i fjæra.  Pål, Gregers og Elsa var med og vi koste oss alle mann. En utrolig fin opplevelse hadde vi på Folkemuseet på Bygdøy. Her hadde Henny og Gustav gått på sommerskole/leir en uke og levd som de gjorde for 100 år siden. Henny var i en vanlig familie og hun het Klara mens Gustav holdt til i fattigstrøket og de var kledd som de var på den tiden. Flott avslutning med taler og oppvisning, flinke unger! En dag dro vi til hytta til familien til Line, dette var en perle i Enebakkneset og Pål serverte verdens beste italienske pizza nystekt fra pizzaovnen! Søster Aslaug og niese Marit kom til Siggerud og vi fikk en fantastisk fin dag på Roseslottet i Oslo, et sted jeg lenge har hatt lyst å besøke. Aslaug møtte Vegard Sand og fikk sendt hilsen til mammaen hans som hun har gått på folkehøyskole sammen med på Voss. En dag dro vi til gamlebyen i Fredrikstad hvor vi fikk omvisning av Ann Mari som er født og oppvokst i gamlebyen, artig å bli guidet rundt av en ekte innfødt! Etterpå var det god mat og drikke i sommerhuset til Ann Mari og Arild på Torsnes, et paradis på jord! Jeg rakk også byvandring i Oslo med venninner og vi avsluttet hele Norgesferien for å si Ha-Det på «HA-DE LAND»  sammen med alle barn og barnebarn, stor stas. Vi fikk også presset inn et besøk på museet på Kistefos, som ligger like ved Hadeland Glassverk, vel verdt et besøk.

Det ble en lang logg dette, men det betyr at det skjer et og annet i hverdagen både her til lands og i Norge. Nå nyter vi roen i Grekerbua og vasker sengetøy og badehåndklær etter alle disse menneskene som har bodd i bua i vårt fravær.

Til info: Båten er ikke solgt og Hans er lykkelig!

Byvandring i Oslo med mine 2 gode venninner, Oslo-jentene Grete og Anita.

Pål har mekket moped til Ernst og fikk den til å starte og da ble det selvsagt en tur opp til vindmøllene …

Er ikke dette et flott bilde? Det er Amalie i et regndryss på Kistefos. Magisk.

Skulptur på Kistefos og det ser ut som Erik må på do ….

Pål og Elsa på gravlunden på Kjelkenes. Må friske opp skriften på gravstenen ser jeg.

Her grilles det på Sande, ørret fisket på fjellet. Pål, Hans og Per, nydelig kveld!

Her er vi på Sakis restaurant i Parga. Det er Liv, Vegard, Eva, sønnen til Vegard, Erik, sjarmerende Amalie og Henny.

Det hoppes hit og dit og dette bildet ble tatt på vår vandring sammen med Liv og Stein i landsbyen Paramyhia, et typisk bilde i en folketom landsby, stort liv her når det arrangeres marked!

Elsa sitter på toppen av bamsen mens Gustav ser sliten ut og Henny smiler lurt ….

Dette er et flott bilde av Vegard Sand og Aslaug! Han var en trivelig fyr!

Vennegjengen på vandring i gamlebyen i Fredrikstad. Ann Mari og Arild, meg, Chris, Vigdis og Hans, Wenche er fotograf.

Hans tar en selfie i speilgangen i Kistefos

Hjulet i Kistefosen.

Her er vi tilbake på gamle trakter. Dette er fra stamkafeen vår på Two Rocks Bay med utsikt til båten vår.

Her er vi på fjelltur til Hotell Gråstein, en sjelden vakker solskinnsdag på disse kanter. Per, Hans og Pål, synd jeg ikke fikk bilde av Elsa som fisket ørret!

Dette er paradiset til Ann Mari og Arild på Torsnes. Kreative folk!

Ida blåser sitt eget glass på Hadeland Glassverk. Et grønt glass.