Tenk nå er sommerens eventyr over for denne gang. Utrolig hvor fort tiden har gått. Værmessig sett har denne sommeren vært litt mer variert enn tidligere år. Det var «kaldt» til langt ut i mai og så kom etter hvert varmen og det ble veldig varmt i juli og august. Nå er vi i september og det har herjet en thunderstorm over Hellas den siste uka. Snakket med noen svensker på Valtos Beach og de hadde gledet seg til sol og badeliv en uke, men uffameg, de hadde knapt sett sola og bølgene slår innover stranden sånn at det ikke er noe greit badeliv, håper de får litt sol siste dagene før de drar hjem.

Vi har stort sett bodd i båten siden siste loggen ble skrevet. Pål og gjengen dro hjem 31. juli og det ble uhyggelig stille de første dagene etter de dro. Vi fikk vasket opp håndklær og sengetøy og vasket hus, så kunne vi ønske 4 pensjonerte lærere fra England velkommen i Grekerbua. De var selvgående folk og huset var tipp topp da dro og de var veldig fornøyde med Parga-oppholdet. Dagen etter de dro kom det en ny gresk familie til huset, mor og far med 2 barn. Det viste seg at barna var sterkt funksjonshemmede, men det gikk bra til tross for alle trapper både inne og ute. Selvsagt litt å ta igjen når de dro, men jammen hadde de en tøff hverdag. Syns det er fint at de viste fram barna sine, for her i Hellas er det ikke mange funksjonshemmede å se, disse blir ofte holdt skjult til tross for at vi lever i 2023.

Mens vi leidde ut, tok vi oss en biltur til Nord Makedonia. Vi kjørte gjennom Albania og overnattet på Driloni hotel i Progradec. Dette stedet ligger langs innsjøen som henger sammen med innsjøen til Orchid i nord Makedonia. Her var flott turområde med nasjonalpark. God mat og billig  var det også. Neste dag dro vi videre nordover over grensen til Nord Makedonia. Langs veien ser vi en masse mennesker og biler som står på en utkjørsel. Vi svinger inn og ser en turistbåt full av folk som ligger ved kaien. Dermed parkerte vi bilen og løp ned og kjøpte billetter i en kiosk og rakk akkurat om bord i båten før den la fra. Viste fram billettene og alt var ok. Det vi ikke var klar over, var at vi hadde kjøpt billetter til et museum på dette stedet, men det burde kanskje mannskapet om bord i båten ha sett da vi viste fram billettene. Men vi hadde en fin tur på Laken Orchid, passerte grensen til Albania og endte opp på et lite nydelig sted med elvebåter, museum og kirker. Her fikk vi beskjed om å være i 3 timer til båten gikk tilbake. En hyggelig mann i en robåt vinket på oss og sammen med noen andre endte vi opp i denne robåten. En meget veltalende og hyggelig guide rodde oss rundt i elven, utrolig vakkert med krystallklart vann hvor busker og trær speilet seg i vannet. Besøkte en kirke og denne guiden var tydeligvis meget religiøs, for det ble korsing, kyssing av Jomfru Maria bildet, dypping i vann og bønner i fleng. Lunsj på en øy i utrolige vakre omgivelser, dette er nok et populært turiststed. Tilbake til den store skyssbåten og det tok uendelig lang tid før vi var fremme og vi kjente oss overhodet ikke igjen. Spurte kapteinen hvorfor han ikke slapp oss av der vi hadde gått på. Vi viste igjen billettene og da fikk vi beskjed om at det var museumsbilletter vi hadde kjøpt. Enden på visa var at vi måtte ta taxi tilbake for å finne bilen igjen. Fin tur var det, men sånn går det når en handler på impulsen. Fant et lite fint hotell og koste oss med god mat på kvelden.  Bilturen tilbake gikk på vestsiden av laken, mange vakre steder.

Siste stopp på turen var i en liten landsby nord i Hellas som heter Kastoria. Tenk at for 40 år siden var jeg i denne byen og kjøpte meg minkpels! Her overnattet vi på et hostel med en meget hyggelig vert. Vi ruslet fra hostellet og inn til sentrum på kvelden, lang spasertur bratt oppoverbakke. Vi spurte en forbipasserende om et bra sted å spise pizza. Damen var utrolig hyggelig og fulgte oss helt til restauranten som lå i 3. etasje, hvem i all verden kunne finne frem til denne restauranten uten å vite om den! Men stedet var superfint og maten nydelig med utsikt til kirketårnet og platiaen hvor det var et yrende folkeliv.

Vel hjemme i Parga var vi fortsatt husløse og da passet det fint med en seilbåttur sammen med Tom Erik og Evelyn. Vi dro over til Paxos med badestopp i Antipaxos og overnatting Lakka. Neste dag seilte vi rundt hele øya og fikk sett grottene, bl.a. the Blue Cave. Evelyn og Tom Erik er flinke å arrangere turer og en dag inviterte de på picnic tur på stranden i Vrachos som ligger på strekkningen mellom Parga og Preveza. Milevis med badestrender og massevis av restauranter.

De siste ukene har Liv og Stein vært i Parga og det har blitt noen hyggelige restaurantbesøk på kveldene.

Vi har bodd mye i båten i august måned. Blir veldig godt kjent med de andre i havna, egentlig veldig trist å ta farvel med alle sammen når vi dro ut fra havna. Spesielt når det er usikkert om vi har båten til neste år. Den har lagt ute for salg siste måneden, mange interesserte, men ikke noe salg enda. Hans har egentlig ikke lyst å selge, så han påpeker alle feil og mangler ved båten til alle som ringer. Dette er ikke det beste salgstrikset! Får se hva som skjer til neste år, vi er jo fryktelig glad i denne båten!

Nå er Grekerbua full av utemøbler, betongfigurer og er klar for å greie seg på egen hånd i vinter. Vi drar tidligere hjem i år for barnebarnet vårt Amalie konfirmeres om en uke. Vi tar båten fra Igoumenitsa til Ancona i Italia og kjører gjennom Østerrike og Tyskland og tar ferjen fra Travemünde til Malmø. Takk for denne gangen og plutselig er vi her igjen.

Dette er livet i havna i Parga!
Utenfor hotellet vi bodde på i Albania.
Nasjonalparken i Progradec i Albania.
Båtturen hvor vi hadde kjøpt museumsbilletter til!
Elveturen i Orchid. Hyggelige medpassasjerer.
Elveturen, det var magisk!
Kirken vi besøkte på elveturen.
Her spiste vi lunsj, idylliske omgivelser.
Sånn kan vi gjøre med syklene vi ikke bruker lenger …..
Vi er fortsatt på samme sted ved laken i Orchid. Her er eldgamle stoler og da denne damen kom og satte seg i stolen, ble det perfekt!
Her var utrolig vakkert på dette stedet i Orchid, masse vakre detaljer.
Dette er på torget i Kastoria. Vi sitter på restauranten i 3, etasje og skuer ned på folkelivet.
Her er vi på båttur til Lakka. Mange båter på svai.
The blue Cave på vestsiden av Paxos.
Picnic med Evelyn og Tom Erik på stranden i Vrachos.
En siste ouzo sammen med Liv og Stein på Sakis. Som alltid fikk vi gave med oss hjem, 2 flasker med ouzo!