Det har skjedd mye i Grekenland siden vi kom og nå må jeg få det ned på papiret før det blir glemt! Båtsalget som vi håpet skulle gå i boks, endte opp i ingenting, alt har med pris å gjøre. Det er en brukt båt, fullt brukbar og i god stand, men seilene er ikke nye og diverse andre ting ønsket å bli byttet ut, men dette var ikke en del av prisavtalen. Så på an igjen og nå er båten lagt ut for salg igjen, både på finn.no og på nettsiden https://www.facebook.com/groups/1670746193160570/members/. Det har kommet mange henvendelser og på 17. mai skulle en greker fra Athen komme og se på båten, men han dukket aldri opp! Men vi har god tid og plutselig dukker det opp noen.

Det har blitt feiret påske her i Hellas og det er stor stas. Påsken feires litt forskjellig fra sted til sted. På Korfu og i Lefkas er det tradisjon å kaste tallerkener ut fra balkongene og disse knuses i bakken med et smell. Her i Parga er det også noen som praktiserer dette, bl. a. naboen vår. Det blir mye søppel, men akkurat dette er de flinke å rydde opp i, ellers er de ikke nøye på søppel som flyter over alt. På påskeaften kl 2400 på natta er det et salig liv med presten som messer i høytalere og kinaputter som smeller overalt. Stakkars hunder, jeg så de var vettaskremte! Naboene kom innom med hardkokte malte egg og småkaker slik som skikken er.

Vi har hatt en tur til Albania med båten for å få papirer på at vi har vært ut av EU og nå får vi oppholde oss nye 18 måneder i gresk farvann. Det er en papirmølle og vi flyr fra tollkontoret til portpolicen til politiet for å få stempel både her og der. Nå er dette på plass. På turen til Sarande i Albania, stoppet vi på Korfu et par dager. Veldig fint her før turistene kommer.

Grekerbua krever også sitt. Det er kalking og maling både ute og inne. Men det har vært mye regn og vind og da er det ikke så enkelt å få gjort slikt utearbeid, men ugresset trives godt i slikt vær! Nå har charterturene startet opp igjen og det snakkes norsk og svensk rundt hvert hjørne. 17. mai ble feiret med en gjeng norske hos Georgo og Nikolai på Arkoudas Restaurant hvor vi feiret gullbryllupet vårt. Det er lett å se hvem som er norske i Parga på en slik dag, hurrarop og norske flagg, savner hornmusikk, tog og bunader!

Men de er ikke bare snille disse grekerne! Da vi kom hjem fra Albania, hadde det vært noen og rappet alle betongfigurene som stod på muren nedenfor huset! Kun vaktdamen, smurfen og nissen stod igjen, de var nok for tunge å ta med seg. Så nå er jeg i gang med å støpe nye figurer, alltid noe å drive med.

Nå ser det ut som sommervarmen begynner å stabilisere seg og vi får nyte noen fine båtturer så lenge vi har båt! Nyt finværet der hjemme!

Soloppgang på Korfu.
Påskeaften utenfor kirken i Parga.
17. mai middag på restauranten Arkouda.
Nå er vaktdamen på plass på toppen av Acropolis!
Påskeegg og småkaker fra naboen.
Frantz i fiskehavnen har fanget en slange som han skal ha til middag!
Det er fin sandstrand og strandpromenade i Sarande, Albania.