Så var vi ferdig med de 50 første «gifte» år ….., en feiring som vi gjerne gjentar om 10 år i  diamantbryllup! Dette var stas, dette var moro! Takk og takk til alle de 40 gjestene som tok turen til Parga og var sammen med oss denne dagen og resten av uken. Vi lurte litt i forkant på hvordan vi skulle legge opp feiring med så mange besøkende over flere dager. Konklusjonen ble at vi gjør ingenting annet enn å ta ting som de kommer og inkluderer de så godt vi kan i Parga livet. Det enkle er ofte det beste og det er sant. Vi har kost oss hele uken med gjester som har droppet innom Grekerbua og kommet en tur i båten vår i havna, en øl her og en øl der og underveis møtte de andre gjester og da ble det ølstopp både her og der. Vi har slappet av og kost oss og det håper jeg gjestene våre har gjort også. Det har blitt backgammon og ouzo, båtturer og bading, god mat og trimtur til kirken på toppen, men dette måtte gjøres før soloppgang før varmen tok oss. Gradestokken har ligget jevnt mellom 32 og 38 grader, da er det bare å sove siesta og slappe av midt på dagen og gjøre andre aktiviteter på morraen eller kvelden.

Selve gullbryllupsdagen startet med musikk og Prosecco i Grekerbua. Rafael og Georgo, to lokale musikanter ble hyret inn og plassert under bougonvillaen i Acropolis. Det ble stemningsfullt med gresk musikk og småprat rundt i Grekerbua og Acropolis i solnedgangen. Etterpå ruslet vi ned alle trappetrinnene til promenaden og restauranten Arkouda, hvor vi hadde leid hele 2. etasjen i restauranten til selskapet. Her møtte eieren George oss (sønnen til gamlemor på hjørnet som vi var så glade i, hun døde i høst). George hadde grillet 2 lam hele dagen, dette er en tradisjonell påskemat i Hellas. Maten smakte fortreffelig med gresk salat og tzaziki og saganaki ost til forrett. Desserten var også helt gresk, en søk kake av mandler og olje.

Underveis ble det taler og sang. Hans startet med litt mimring om årene som har gått og gode ord til en tålmodig kone gjennom 50 år. Marit las opp fine ord fra min storesøster Aslaug, hun var jo med på bryllupsfeiringen for 50 år siden og husker litt mer fra denne dagen enn det jeg gjør. Svigerinne Kari hadde laget sang. Elsa og Leo hadde laget tale og gledet seg veldig til å få vise hva de hadde skrevet, det ble kjempebra! Pål og Ida fremførte en skremmende ærlig tale om hvordan barna våre har opplevd oss som foreldre på godt og ondt! Men morsomt ble det og det har jo blitt noenlunde folk av disse barna våre også!

Dette ble en uforglemmelig feiring på en varm sommerdag i Parga.

TAKK til alle dere som reiste den lange veien og var med oss på feiringen, uten dere hadde ikke dagen blitt som den ble! En ekstra takk til Wenche og Anja som har stått for fotografering, jeg hadde ikke nubbesjanse til å ta bilder! Takk for alle gaver, ouzoglass, flasker, gulltannbørster, alle varianter av hudkremer, bok, putevar, brunost, vakker lysekjegle, pengegave, et nydelig bilde, en nydelig håndlaget treskål i bjørk med inngravert gullbryllupsdato, et flott minne! Takk for alle hilsner fra kjente og kjære! Dette er minner som vi vil leve lenge på!

Elsa holder verdens beste tale!
Her skåles det på Arkouda Restaurant.
Musikantene spiller fengende gresk musikk.
Musikantene Rafael på bouzouki og George på gitar.
Her er hele den glade sultne flokken på vei til mat på Arkouda Restaurant.
Det serveres Prosecco i Acropolis.
God stemning på Arkouda Restaurant
Kusinene Anja, Lene og Ida
Brødrene Inge og Hans med Elsa og Leo
Gresk dans fremført av Jens i Acropolis!
Ernst, Pål, Kare, Wibeke og Marit rusler rundt og småprater.
Kjekke karer med Jonathan og Sebastian i forgrunnen og onkel Jens i midten.
Her kan du nesten høyre kor dei diskuterer …. Per, Hans og Roald.
Line, Ida og Rikka koser seg med et lite glass.
Dette er ungdommen! Det er nok mer selskap i mobilen …….
Ingunn, Kari og Ragnhild, Per, Hans og Roald. Praten går livlig.
Kusine og fetter, Anja og Pål.
Queen Wenche vinker til Parga by fra øverste balkong.
Kjærestene Pål og Line.
svigerinne Kari holder tale og har laget bryllupssang,
Niese Frida og kjæresten Tormod
Fine kusinene, Ida og Marit.
En av mange måltider på Sakis Restaurant i løpet av uka. Her sammen med Tore, Ingunn, Wibeke, Kåre, Ragnhild, Roald, Paul og Marit + noen av den faste gjengen Amalie, Gregers, Line, Noah. En populær restaurant!