19. juli. Avgang Skrova kl 08.00. Ankomst Svolvær kl 09.00. Antall nautiske mil:3.

Som dere ser blir etappene kortere og kortere og skipperen blir tvunget til å være landkrabbe på sightseeing. I dag morges tørnet vi opp kl 0530 etter en natt med forrykende vind og trommende regn på takluka. Grete fikk i tillegg dunkende sjøsmell
i bakken.
Hurtigbåten la til kai i Skrova kl 0630 og passasjerene ble feiet ombord sammen med 30 kg hvalbiff på en pall. De er raske disse nordlendingene. Vinket adjø til Grete og Ida. Vi ruslet litt betuttet tilbake til båten i regnværet. Skitt, tenkte vi og dro til Svolvær i skoddehavet og alt var rått og klamt og litt trist. Men så kom vi på den glimrende ideen at vi kunne leie bil og dra til Å, sørspissen av Lofoten. Vi fikk den siste leiebilen i Svolvær, ren flaks tror jeg.
Så la vi avgårde på en 12 mils reise i tåkehavet til Å. Hva skjedde? Sola brøt igjennom og vi fikk enda en magisk opplevelse av dette storslagne landskapet. Ytterst på Å så vi over til Værøyene og Røst. Lunsjet i Lofoten Vikingmuseum. Tilbake sent på kveld og avsluttet en fantastisk dag med å vinke adjø til Hurtigruta «Midnattsol» og deretter et glass øl på Anker Brygge.
Til Wenche Å.: Jeg fikk ikke tid til å besøke Magic Ice, men har tittet inn vinduet!