Nå er sommersesongen i gang og været har stabilisert seg med gjennomsnittstemperatur på ca 25 grader +. De siste dagene har det bikket opp i 33 grader og det blir visst bare varmere og varmere i dagene som kommer. Godt at vi er ferdig med malingsjobber og vedlikehold, svetten siler bare en beveger seg aldri så lite. Dusjen er i flittig bruk. Nå er omtrent alle solsenger både på Valtos Beach og bystranda i bruk, massevis av turister over alt.
I starten av juni måned var Liv og Stein som vanlig på Mediteraneo Hotel. Tradisjonen tro spiste vi spekemat fra Norge med nogo attåt og alltid like hyggelig. Vi fikk prøvd ut et par nye restauranter, men vi holder fortsatt en knapp på vår favoritt restaurant Sakis. God mat, god service og kort avstand.
Erik og ungene har allerede vært her et par uker. Henny er veldig glad i seilbåten og det har blitt både dagstur til Two Rocks Bay og overnattingstur til Lakka. Jammen fikk vi erfart sjølivet på seilturen over til Lakka, vinden midt i mot og bølgene skvulpet over båten. Gustav måtte spy i bøtta, men når det var gjort, var han like blid. Vi var på land og spiste i Lakka, men bør vel helst ikke fortelle engstelige foreldre om jolleturen inn til land. Vi kunne ikke legge til ved kaia hvor vi vanligvis legger til, bølgene bare veltet innover og vi måtte kjøre over til andre siden av bukten hvor sjøen var litt roligere. (Ungene hadde redningsvest på!). Henny og meg var med i første tur og vi var søkkvåte. Hans dro ut igjen for å hente Erik og Gustav, da hadde vinden løyet litt, men de fikk dusjet seg i sjøvann de også. Det var en våt gjeng som koste seg med god mat på vår faste stamkafe.
Neste dag dro vi hjem før vinden økte på og det ble god seilvind helt frem til Parga. Men på vår faste plass i havna, hadde der vært en båt og den gule bobla vår var borte og fortøyningene kuttet. Så Hans fikk en jobb å gjøre med å få alt på plass igjen.
Ellers har det blitt badeliv både på stranden og i basseng. Gustav mangler det bittelille siste før han endelig kan svømme, fortsatt er det tryggest å ha på armringer. Henny og meg har kost oss med å male steiner og strikke nisser og ellers er det kortspill, backgammon og Mexican train. I dag har vi vært i Acheron elven og en tur til Zalongo. Dette er et sted like nord for Preveza. Monumentet til Zalongo er en skulptur fra 1961 til minne om Dance of Zalongo, et masseselvmord for kvinner og barn i 1803 som et resultat av at Ali Pashas tropper okkuperte landområdet. Monumentet ligger på 700 meters høyde. Det er 410 trappetrinn til toppen. Monumentet er seks kvinnefigurer som holder hverandre i hendene. Skulpturen er 18 meter lang, 13 meter høy og er laget av betong og dekket med hvite kalksteinblokker.
Onsdag blir gjestene våre fraktet med båt til Preveza og jeg tar bilen til flyplassen torsdag for å plukke opp nye gjester. Da kommer Ingunn og Tore, Pål, Line, Noah, Leo, Amalie, Gregers, Elsa og Ida. Noen blir fraktet tilbake til Parga med båt og resten med bil. Mandag 17. juli kommer resten av gullbryllupsgjestene. Vi kommer til å bli ca 40 gjester til bords i gullbryllupet vårt, det blir stor stas. Gleder oss masse.
Ha en fortreffelig feriemåned der hjemme, hører det er Syden temperatur og da er det bare å nyte soldagene!


Klosteret foran monumentet i Zalongo.
Gustav og Henny ved inngangen til Borgen i Ioannina.
Vær så snill pappa ……
Gustav i yogastilling ved utkiksposten i Zalongo.
Monumentet i Zalongo.
Disse to må da være i slekt …..
Her koser vi oss med maling av steiner i Acropolis.
Henny og Gustav i Acheron elva.