02. august. Avgang Veiholmen kl 10.30. Ankomst Håholmen kl 18.00. Antall nautiske mil:35,5.

Vi dro fra Veiholmen etter en kjapp tur på Coop. På de lokale butikkene får du vite det meste av det som skjer. Satte kursen på utsiden av Smøla og hadde en stopp på et ørlite fiskevær som het Grip. En bitteliten øy som er helt fraflyttet nå, der er kun sommerhus. Fasinerende å se hvordan folk har bodd og levd i tidligere år.
I dag har vi fått føling med hvordan været raskt kan endre seg. Vi forlot Grip i solskinn, men etter en kort stund seilte vi inn i tåkehavet. Det var som om vi var pakket inn i bomull. Vi hadde Håøya som neste mål. Og da er det godt å ha GPS og AIS (automatic identification system), denne varsler båter i nærheten. Men det forutsetter at de andre båtene også har AIS. Småbåter har som regel ikke det og disse småbåtene måtte observeres med det blotte øye. Vi manøvrerte oss inn i grundt og smalt farvann til Håholmen. Dette er riket til Ragnar Thorseth. Her er konferansesaler og store spisesteder. Her ligger også et vikingskip. Ragnar er ikke på øya nå, vi traff ham jo på Shetland og det hadde vært hyggelig å få hilse på ham igjen. Thorbjørn og Britt Helen i nabobåten inviterte oss over til et lite glass. Veldig hyggelig.
Bilder fra Grip: