05. august. Avgang Silda kl 09.00. Ankomst Svelgen kl 20.00. Antall nautiske mil:37.

Vi forlot Silda i strålende vær. Startet optimistisk med seilet til topps, men det varte ikke lenge. Dette vestlandsværet er uforutsigbart. Vind og strøm fra alle kanter og vi endte opp med motorseiling. Det skyet etterhvert til og regnet truet. Da vi hadde passert Hornelen (880 meter rett i havet), kom regnet.
Vi bestemte oss for å stoppe i Kalvåg, hvor Per og Kari fristet med middag.
Dessuten er det kystfestival i Kalvåg denne helgen og vi tok en tur til sentrum for å se på livet. Kalvåg er en perle og folket er flinke å arrangere festivaler. Traff på mange kjente fra gamle dager, veldig kjekt. Skulle gjerne vært der hele kvelden, men følte vel at nå hadde vi somlet lenge nok. Satte derfor kursen over Frøysjøen, inn Norgdgulen, forbi Nesbø (men der var ingen å vinke til), til Svelgen. Nå er vi på hjemlige trakter og mormor stod i vinduet og speidet etter oss.