Utrolig hvor fort dagene går selv om vi ikke gjør en skitt! Men dagene er herlige her i Hellas og grekerne likeså. For ikke å snakke om tomatene, de smaker skikkelig tomat, røde, store, saftige og koster omtrent ingenting. Joda, i Hellas skal jeg være lenge!

Siden siste logg, har det vært rolige dager. Lå i Parga helt frem til torsdag. Hans dro av gårde og kjøpte forlengelse både til vannslange og strømledning. Dermed kan vi ligge i ro i Parga over lengre tid. Jeg syns det er deilig å være litt i ro og turterrenget rundt Parga er både variert og vakkert med massevis av blomster og oliventrær.

Torsdag satte vi kursen mot Preveza. Etter å ha seilt ca 5 nm, så vi en herlig bukt som lå i le for nordavinden. Bukten het «Two Rock Bay» og dette var et himmelsk sted å være. Stoppet her over natten og badet mer eller mindre hele tiden, vannet var helt grønt og fiskene svømte mellom bena på oss. Trasket en tur på land også, dette var skikkelig bondeland og vi knabbet med oss noen sitroner og appelsiner fra trærne. Fredagen kom vi oss endelig til Preveza. Hans kjøpte PVC-lim og nå er visst gummibåten ok. Blir helt hjelpeløs uten «dinghy» som engelskmennene kaller gummibåten. Vi fikk også sjekket ut havnen hvor vi skal legge igjen båten når vi drar hjem i august. Så grei ut den, Hans vil ha båten på land og nå sitter han og finregner på hvilke av de 3 havnene han skal velge.

Egentlig hadde vi tenkt oss en svipptur sørover, men vinden tok oss nordover. Nydelig seilvind og vi satte kursen mot vår lille paradisbukt «Two Rock Bay». Men da ble jeg riktig forbanna. Bukta var full av engelske seilbåter, det er et company som heter Sailing holiday.com som arrangerer seilturer. Disse er så frekke og okkuperer alle steder som er gratis, de var i Parga også. Og nå lå de i vår bukt! Her var det stille og fredelig og nå suste de rundt med disse dinghyene sine og lagde bare bråk og bølger. Men vi fikk morgenbadetvårt i det utrolig krystallklare vannet. I dag kom vi til Antipaxos og fikk kranglet oss til en ankringsplass, de var jo kommet hit også disse Sailing holiday båtene og la beslag på omtrent hele bukten. I tillegg kom det massevis av turbåter med turister som bare kastet seg i vannet, det boblet av folk i sjøen. God underholdning og midt blant de badende hørte vi et par med bergensdialekt. Da vi fikk kontakt med de, viste det seg at de var fra Hardanger. Nå har vi beveget oss til Paxos hvor vi har lagt oss på svai for natten. På søndag skal vi plukke opp Pål med familie på Korfu, gleder oss!

På tur i olivenlunden i Parga

I nærområdet i Parga – bak Valtos Beach

Two Rock Bay – båtene bak meg er disse engelske seilbåtene.


Fiskene i sjøen i Two Rock Bay – bukta vår!

Dette er turistbåtene i Antipaxos. Tydelig at høysesongen er i gang. Jammen bra vi har vår egen båt!