Vi er kommet hjem til Grekerbua etter en flott seiltur i dette fantastiske Ioniske hav.

Her er reiseruta vår:

Startet søndag 8. mai fra Parga – Lefkada

9. mai Lefkada – Abelike Meganisi (Meganisi er en øy)

10. mai Abelike – Fiscardo, nordspissen av Kefalonia

11. mai Fiscardo – Agia Efimia, Kefalonia

12. mai – 13. mai Agia Efimia – Vathy på øya Ithaca øst for Kefalonia

14. mai Vathy – Kioni, Ithaca

15. mai Kioni – Sivota på øya Lefkada

16. mai Sivota – Spartochori på øya Meganisi

17. mai Spartochori – Lefkada – Preveza (fastlandet)

18. mai Preveza – Parga

Søndag 8. mai plukket vi opp gjestene våre, Ann-Mari og Arild, i Lefkas. De var forbausende kvikke og raske etter en lang reise med fly til Athen og busstur på 5 – 6 timer til Lefkas.
Neste dag kastet vi loss og startet seilasen sørøver uten en helt planlagt reiserute. Alt avhenger av vær og vind på slike turer og stort sett er alltid vinden midt i mot! Noe seiling ble det og ganske friskt også, men vi hadde sjøvandte, uredde folk med oss.

Perlene ligger på rekke og rad i dette havområdet, vi rekker ikke alle i en omgang, noe må vi ha til gode til en annen seilas. Kioni på øya Ithaca var utrolig sjarmerende, lite sted med noen få restauranter. Traff på en engelskmann som hadde feriert på denne øya de siste 16 årene. På Vathy kom vi i snakk med en mann fra Dover som hadde bygd seg hus på øya og hadde en spennende historie å fortelle. Da vi lå i havn i Efimia Kefalonia, seilte Snowbird inn i samme havn og vi fikk to hyggelig dager sammen med Johanne og Asbjørn.
Livet på seiltur er behagelig. Starter dagen med et bad, sjøtemperatur på ca 18 – 20 grader, deretter lang frokost på dekk. Klokken 1400 er det «to-øl» og lunsj. På ettermiddagen legger vi oss på svai eller til kai og da er det ouzo-time kl 1800 med Back Gammon spill og strikking. Lystig stemning og mye morro – vinnerinstinktet er sterkt! Arild kan ikke reise hjem i morgen for Hans leder spillet med 6 – 4 og jeg leder over Arild med 3 – 1. Men Arild tar alle tap med et stort smil, det hadde vært verre om Hans hadde tapt! 17. mai ble feiret om bord i Snowbird sammen med Johanne og Asbjørn i Lefkas , gjestene våre hadde 17. mai sløyfe på brystet og norske flagg på bordet. Veldig hyggelig!

Eneste problemet på turen var doen som gikk tett og dette var min skyld. Jeg hadde kastet en våtserviett i doen som tettet utløpet på dotanken. Da Arild pirket den løs, kom hele morroa ut – har lovet at jeg aldri mer skal kaste dette i do …

Nå er vi tilbake i Parga og har sovet på fast grunn. Siden vi dro, har mange restauranter åpnet for sesongen. Sakis på hjørnet var stappende fullt da vi kom for å spise i går og vi måtte få venteouzo mens vi ventet på bord. Så da er alt i rute til sommerlivet. I morgen drar Ann-Mari og Arild hjem, de drar med fly fra Korfu. Heldigvis blir vi ikke ensomme så lenge, mandag kommer Vidar og Heidi og det gleder vi oss til. smiley
Abelike, Meganisi
Vathy, Ithaca
Johanne lukter på blomstene, Agia Efimia
En glad gjeng på tur, 3 spreke som gikk i et par timer og de 3 andre ruslet tilbake etter en passe lang tur …
Kioni, Ithaca !- kjempefin øy
Spartocori på øya Meganisi. Vi gikk på toppen av øya hvor landsbyen lå. Flott utsikt. Havna heter Spingilia.
Frokost 17.mai, har pynta seg i anledning nasjonaldagen.
17. mai feiring ombord i katamaranen Snowbird hos Johanne og Asbjørn.

Litt trekkspillmusikk på nasjonaldagen, her spilles Siggerudvalsen!