Det er varme dager både i Norge og Hellas i disse dager. I går passerte gradestokken 30+ i skyggen. Jeg gikk en runde i olivenlunden midt i siestatiden og sola stekte, rett og slett ikke bra, slike aktiviteter må gjøres tidlig eller sent på dagsmiley.

Nordmenn strømmer til Parga i disse dager. Vi hører norsktalende overalt. På aller første charterturen hit kom Anne, Ragnhild og Kath. 3 livlige jenter som egentlig er venninner av min gamle nabo og gode venninne Grete. Vi feiret 17. mai sammen og dro på en båttur til Two Rocks Bay en dag. Sporty og glade folk. Standing up padling (sup) brettet måtte selvsagt prøves ut av Anne som er profesjonell yoga og trenings instruktur. En glad dag på sjøen med skravling, gresk salat og vin.

Siste uke var Grekerbua fylt opp av familie. Søster Aslaug, niesene Ragnhild og Marit og svigerinne Kari. Dagsaktivitene er avhengig av værgudene. Første dagene var det litt ustabilt vær og båtturene ble satt på vent til sjøen roet seg. De to første dagene ble det shopping, iskrem og frappè på strandpromenaden. Marit gikk til frisør og Kari kjøpte seg progressive briller hos optikeren. Hun hadde med seg synstest fra Norge. Det gikk raskt, bestilte de på onsdag og fikk de med seg hjem på mandag. Billigere enn hjemme var det også. Ellers ble det handlet mange såper fra såpebutikken. Flotte gaver. Spiste lunsj på Venezianio hvor det ble spandert både dessert og kaffe attepå. Hans kjørte damene til elven Acheron hvor de fikk skylt av seg noen synder i det iskalde vannet …. Første kveld var det middag på Sakis, neste kveld på Flisvos, en kveld hos Georgio (sønnen til gamlemor på hjørnet). Maten er god overalt, men vi liker oss best på Sakis hvor vi også hadde avskjedsmiddagen. Torsdag ble det båtvær og vi dro over fjorden til Antipaxos hvor vi badet i irrgrønt vann. Marit, Ragnhild og meg fylte badedraktene med hvite steiner fra grotten. Steintunge svømte vi tilbake til båten og jeg fikk fylt opp steinlageret mitt igjen. Hadde mange fine runde, hvite steiner på murkanten nedenfor huset, men de ble borte i løpet av vinteren. Etter bading, gikk båtturen til Gaia på øya Paxos. Her lunsjet vi og på hjemveien fikk vi seilvind helt hjem til Parga. Rakk nesten hjem til Backgammon og ouzoen kl 1800. Vi er litt strenge med denne samlingsstunden, enten vi strikker, spiller eller leser.
Fredagen kjørte Hans hele gjengen opp til Al Pasha borgen og deretter til den lille landsbyen Agia. Her er det luftig og behagelig og det smakte fortreffelig med nypresset appelsinjuice og flott utsikt. Etterpå dro vi til den lille badestranden Sarakiniko hvor vannet virker renere enn i Parga. Hadde lunsj på toppen av alle trappetrinnene, hele 134 trinn i følge Hans. Også her vakker utsikt og hyggelig vertskap. Ragnhild måtte holde seg hjemme med et lite mageonde. Lørdag handlet vi med oss paier fra Green Bakery og dro til Two Rocks Bay. Badet og koste oss en hel dag i båten.
Hans og jeg fikk en flott gave kjøpt fra butikken til en god venninne av meg, denne henger nå på veggen vår i Grekerbua som en godt minne om en fin uke.

Det blir alltid litt abstinens etter gjestene drar. Jeg sendte Hans avgårde for å kjøpe sand og sement og nå er vi i gang med støping av nisser og troll.smileyKath og Anne på Two Rock Bay
Ragnhild inne i buskene, Anne og Kath plukker bær etter en morsom dag på sjøen
Hans har kommet opp i stående på «suppen»….
Ragnhild i elva Acheron, iskaldt vann. Hans og Ragnhild var skikkelig tøffe og gikk langt oppover elva.Champagne siste kvelden i Grekerbua før vi går på Sakis og spiser
Nypresset appelsinjuice i Agia
Under bougonvilla buskene på Paxos
Båttur til Two Rock Bays
Avskjedsgaven – Hans og Bjørg henger på veggen i Grekerbua …smiley