Nå har vi allerede vært i Grekerbua i 4 uker! Dagene går fort. Alt vi gjør går i et behagelig tempo og etter værforhold. Hans jobbet noen dager med båten, bunnsmurte og monterte ny do. Sjøsatte og seilte den til fiskehavna her i Parga. MEN vi har enda ikke vært på båttur og jeg har enda ikke badet! Dette pga av været, her har vært vind, regn og sol om en annen og kjølig. Har ikke fristet verken med bading eller båttur.

Ellers har vi satt Grekerbua i stand til sesongen. Kalket, malt og plantet blomster. Dette ble gjort før årets første gjester ankom. Liv og Stein Erik, svigers til Erik, kom til den greske påsken. Vi dro til Metsovon påskeaften og fikk med oss den store høytiden med stor stemning. Levende lys overalt og da presten hevet stemmen på det høyeste, toppet det hele seg med fyrverkeri. Sammen med oss på hotellet var også Tom Erik fra Lillehellas.no og seilerne Marit og Trond. Spiste middag sammen på kvelden på en restaurant som vår venn Christos anbefalte. Møtte mange kjente og fikk røde påskeegg. Påskedag gikk vi tur i flotte Metsovon, her er virkelig en unik byggestil og stedet er kjent for god vin og ost. Overnattet på Kassaros Hotel hvor anleggsarbeiderne bodde den gang vi bodde i Metsovon, bestefaren til resepsjonsdamen jobbet for Furuholmen en gang i tiden.

Neste dag dro vi til Vikos Gorge. Dette er et dalføre, en kløft, i Vikos-Aoos nasjonalpark i Zagori regionen nord for Ioannina. Vi kjørte til Monodendri og fant en rimelig overnatting på et hotell i lokale omgivelser. Startet vandringen nedover juvet neste morgen. Bratte nedoverbakker i en halv times gange, 300 høydemeter ned. Ikke mange turister som vandret på denne tiden. 2 unge jøder med kalott beinet forbi oss i starten. I bunnen av dalføre kom 4 greske, raske, muntre ungdommer og tok oss igjen. Det skal sies at en av disse var klin lik vår Erik, dobbeltgjenger. Fikk dessverre ikke tatt bilde av ham, men Hans sa han kunne vært sønnen hans. Neste gang de passerte oss hilste gutten på Hans: «Hello dad» …., herlig gresk humor! Men disse fire guttene forvirret oss da de beinet nedover mot elva, det var klatretur rett ned. Men heldigvis kom jødene etter oss og ropte at vi hadde gått feil og dermed måtte vi klatre hele veien oppover igjen. Dårlig merket! Vi vandret i vakre omgivelser, høye praktfulle fjelltopper ruvet rundt oss og skogkledde dalsider. Turen tok 5 -6 timer og siste timen var det bratte oppoverbakker før vi nådde Vikos Village. Da smakte det fortreffelig med en iskald øl på tavernaen! Tok taxi tilbake til Mododendri hvor bilen stod. Her traff vi på en norsk familie hvor mammaen jobbet på den norske ambassaden i Athen og var fra Nordfjord!

Vel tilbake i Grekerbua, litt slitne etter en lang tur, gikk vi til Georgio og spiste. Som alltid god mat, jeg spiste fiskesuppe for første gang, kan anbefales. Det ble jo både ouzo, kaker etterpå og en ekstra øl siden denne dagen var navnedagen til alle som heter Georgio!

Siste dagen Liv og Stein Erik var her, gikk vi helt til Anthoussa og hele den lange runden ned til Valtos Beach, i overkanten av en mil. Vi står i fare for å bli overtrent! Onsdag dro gjestene våre, de hadde leid bil i Athen og kjørte avgårde via Peloponnes på en liten sightseeing tur. Da de kom på flyplassen hadde de bommet på flyavgangen med en dag. Det ble overnatting i hovedstaden med besøk på den ekte Acropolis ( ikke nabotomten vår). Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Takk for besøket og velkommen tilbake til Parga i neste måned.smiley

Hans har fått båten tilbake på sin gale plass i fiskehavna i Parga
På fottur i olivenlunden i Parga, skikkelig bra turvær!
Påskefeiring i Metsovon
I første etasje i dette huset bodde familien Nesbø i 3 år, fra mai 1981 til august 1984
På tur i bakkene i Metsovon
Her overnattet vi før vi startet vandringen fra Monodendri til Vikos.
Liv foran statuen av «Woman of Zagori»
Bratt nedoverbakke mot elven Aoos i Vikos Gorge
Svære, mektige fjell ruvet opp av dalen
Ekteparet Myren på tur til Anthoussa og den lange ruten rundt Valtos Beach