20. juli. Avgang Svolvær kl 09.00. Ankomst Trollfjorden kl 10.30. Antall nautiske mil:6.

Etter frokost i dag vinket vi farvel til Svolværkjerringa og satte kursen mot Trollfjorden. I dag har solen glimret med sitt fravær, men det har ikke regnet. Innløpet til fjorden var smal og trang og fjellveggen stupte ned i fjorden.Flott, men kanskje ikke så storslagent som forventet. Tok en tur til fjells til tross for at folket i nabobåten frarådet det pga ulendt terreng. Og det hadde de helt rett i. Vi klatret i fjell og vasset i myr. Snudde og dro hjem til båten hvor Hans fisket en torsk og jeg bakte brød. Smakte himmelsk.
På kvelden hygget vi oss med 5 kjekke sveitsere i nabobåten og 5 spreke damer fra NTH. Sistnevnte spratt opp på en fjelltopp på 850 meter, sånn er det å være ung og sprek. Jeg imponerte sveitserne med å bade i sjøen, 12 grader, friskt, men godt å få av seg svette og gjørme etter fjellturen. Vi så Hurtigruta komme inn Trollfjorden ved midnatt, dessverre var det den gamle hurtigruta Vesterålen og vi kan avsløre at det er ikke helt sant at hurtigruta snur på et frimerke, her er god plass! Guten nacht!