Tiden flyr og plutselig er vi snart i gang med juni måned. På tide med en liten oppdatering av livet i Parga. Nå er det full rulle med turister, her er igjen liv og røre og været har stabilisert seg noe den siste uken. Men jammen har det vært kaldt, mye regn, torden og vind siden vi kom. Dette har vi ikke opplevd på de syv årene vi har hatt Grekerbua og vi har enda ikke tatt årets første bad og heller ikke vært på båttur! Når varmen kommer, sutrer vi vel også, været får ingen gjort noe med.

Vi har iallfall jobbet på siden vi kom. Utrolig hvor mye som skjer med gamle hus i løpet av et halvt år. Det faller stadig ut murpuss fra veggene og da er det bare å stappe inn ny betong og male hvitt over. Det blir i ekte «grekerbua-stil». Flikking av maling som flasser av inne og kalking av vegger og benker ute. Men det store prosjektet har vært maling av huset utvendig og dette er ferdigstilt nå. Tok sin tid da det jevnlig kom regnbyger, det burde vært tatt et strøk til på den store endeveggen, men det får bli neste år. Bougonvillaen blomstrer som alltid og på toppen av Akropolis sitter betongdamen og gnomen og skuer utover Parga. Folk kommer og tar bilder og slår av en prat, det er hyggelig.

Det har ikke blitt så mange turer siden vi kom. Vi rakk en flott tur sammen med Evelyn og Tom Erik (tidligere lillehellas.no) før de dro hjem til Norge. Turen gikk til Ziros Lake hvor deres venn Loukas jobbet med kano/kajakkutleie ved innsjøen. Dette stedet ligger omtrent midt mellom Arta og Preveza. En tur å anbefale www.intothevild.gr.  Det ble en rolig 17. mai feiring i år, det regnet stort sett hele dagen. Flagget ble heist, selv om opphenget til flagget var skrudd ut av veggen og stjelt mens vi var i Norge! På kvelden ruslet vi ned til Georgeo på Arkouda og spiste en god middag. Her møtte vi mange nordmenn, lett å se hvem som er norske på en slik dag.

Siste dagene har Hans koset seg med å rydde stein bak i Akropolis. Skjønner at arkeologene har et spennende yrke, jo mer en graver til mer spennende blir det. Her har det stått et hus som har falt sammen av elde, vi vet ikke hvor gammelt det er, ingen kan svare oss på det. Det dukket bl.a. opp kjøkkenredskap, oppvaskbenk, en gammel vase, en marmorplate og til og med en gammel Ajaksflaske som var full! Nå har Hans laget en flott steinmur, litt usikker på om det er bardisk eller arbeidsbenk….. I går kveld innviet vi stedet med rosévin, levende lys og Edith Piaf musikk som jeg syns passet til omgivelsene, men Hans ville heller ha operamusikk …. Veldig idyllisk!

Båten ligger trygt i havnen. Hans suser ned på sykkelen hver dag i håp om å få igjen vår gamle båtplass, men pga været, har alle skyssbåtene lagt seg til i havnen. Men om en uke leier vi ut huset til 5 glade engelske damer og da skal vi innvie båtlivet, gleder meg veldig til det. Neste uke kommer våre venner Liv og Stein (ekssvigers til Erik), og når det er skoleslutt kommer Erik og ungene og Grekerbua er klar til å ta imot sommergjestene.

Nyt juni dagene og starten på en lang sommer!

Ziros Lake
Hans, Evelyn og Tom Erik ved Amvrakikosgulfen.
Det males og det var høyt oppunder taket!! Det gikk bra selv uten stilas …
Middag serveres i et nyrydda Akoropolis, det er Carbonara i kjelen ….
Hans liker å drive på med stein og her har han laget en arbeidsbenk.
Godt jobba! Neste år når vi ser ut denne døra, vil vi kanskje se rett inn i en hotellvegg eller kanskje hele denne tomta er solgt, det er jo ikke vår tomt! Vil jo gjerne kjøpe den da, men det er ikke så enkelt!
Her er Akropolis fra balkongen vår, Jenta og gnomen holder vakt!
Nymala vegg.
Nymala vegg i bakgården, har støpt et par fugler som ble malt i samme grønnfarge som skoddene på vinduet.