01. august. Avgang Bogøyvær kl 10.00. Ankomst Veiholmen på Smøla kl 16.30. Antall nautiske mil:29.

Vi forlot Bogøyvær og Supen Pøbb i dag. Øya er passe stor å rusle rundt, det stod skrevet på en plakat på kaia: «Hvis turen blir for kort, ta en ekstra runde.» Drog utaskjærs, blankstille med havdønninger. Jeg fisket en brosme som Hans filiterte og vi har hatt stekt brosme med Lofoten fiskesaus til middag. Smakte fortreffelig.
Nå er vi på Veiholmen, et fiskevær ytterst mot nord på Smøla. Moloen er helt spesiell og dette er et yndet sted for turister. Festivaler med kjente artister og mange spisesteder. I sentrum troner en skulptur «Feskarkjerringa» som er et symbol på alle de sterke kvinnene langs kysten.
Vi treffer stadig igjen båtfolk som ferdes langs kysten. I denne havnen ligger både tyskeren fra Stamsund og bergenseren fra Trollfjorden. Hyggelig å utveksle erfaringer og tips om nye reisemål.