04. august. Avgang Ålesund kl 14.00. Ankomst Silda kl 21.00. Antall nautiske mil:44.

I Ålesund er det frisører, butikker og pol – derfor ble det langt på dag før vi startet. Fylte diesel til turens billigste pris, kr 7.98 pr liter, til sammenligning kostet det kr 11,45 i Lillesand.


Lite vind og derfor rundet vi Stadt i samme slengen. Hadde litt havdønninger ute på pynten, men ellers var det nesten blank sjø. Passerte Kvamsøy hvor Inger H. stammer fra og Hoddevik hvor vi også har kjentfolk. Men nå sitter det ei mormor i Svelgen og venter og derfor stoppet vi ikke.
La oss til havn i Silda. Her bor det 20 fastboende. Gikk en lang tur rundt øya og var innom stedets restaurant som ligger på påler ut i havna på nordsiden av øya. Virkelig hyggelig sted med masse stearinlys og stor uteplass. Husene speilet seg i sjøen og vi kunne skue utover blikkstille hav. En magisk kveld. Kom sent hjem og her var det guttefest på ei rorbu. De bader og skråler kl 24.30 på natta, men det er vel verdt å nyte en slik vakker sommernatt.

Stadt i solnedgang