09. august. Avgang Festo kl 10.00. Ankomst Katthola kl 19.30. Antall nautiske mil:50.

Det vi har opplevd tidligere er en lang søndags-tur. I dag har vi fått føle hvordan havet kan være. Det blåste friskt ved avreise fra Festo. Roet seg så i de trange fjordene, men så kom kulingen som var varslet. Det var nordavind og vi heiste kun genovaen og det holdt i massevis. Vi seilte avgårde i vel 9 knop, sjøen skummet og det var heftig på Bjørnefjorden. Hadde tenkt å stoppe i Os hos Aslaug og Arne, men det droppet vi da skipperen syntes det ble trøblete. Vi feidde avgårde i stiv kuling og sjøen sprutet Hans klissvåt og jeg gikk forskremt og hentet redningsvestene. Vel, jeg var ikke redd, men det var heftig ut på der.Trøstet meg med at vi så en seilbåt til som duppet opp og ned i det fjerne. Nå har vi lagt til kai her i Rubbestadneset. Har som vanlig trimmet en kveldstur, sentrum bestod av et hotell, en Kiwi, motormuseum og en kiosk. Har hygget oss med gratinerte poteter, skinke og en velfortjent rødvin og regnet trommer på kalesjen. Vel blåst!

Vel fortjent ankerdram.

Rengbue over Bømlo.