12 august. Avgang Egersund kl 09.30. Ankomst Sandøy, Mandal kl 23.00. Antall nautiske mil:76.

Møkkadag! Stort sett alt har gått gær’nt. Time etter time sneglet vi oss rundt Lista og Lindesnes i kraftig vind og strøm rett imot, store dønninger og bølger. Jeg bølget med og strikket Mariusgenser og da jeg var ferdig med hele mønsteret, hadde jeg strikket feil og måtte rekke opp igjen alt sammen og var kjempesur. Humøret ble ikke bedre da jeg sjanglet ned i salongen og oppdaget at takluka i sovelugaren var åpen og alt sengetøy og madrasser var klissvåte av sjøsprut. Dårlig stemning ombord.
Da vi ankom Mandal sent på kveld ble vi møtt av et skrålende liv og båter med fulle ungdommer og høy musikk og en smekk full havn. Det var visst noe tivoligreier i byen. Snudde ut igjen og så oss om etter en uthavn, men nå var det blitt mørkt og da vi svinget inn i en liten bukt, gikk vi nesten på grunna og både kjøl og ror dunket i bunnen. Fikk nå spist litt mat i rolig sjø og så bar det ut igjen på leit etter en bedre uthavn. Det var stupmørkt og vi mangler havneguiden for dette området. Fant til slutt ei vik hvor et par andre båter lå. Nesten katastrofe var at Hans holdt på å miste hele ankerkjettingen til bunns, men greidde på hengende håret å stoppe det.
Uff og uff, det er et lyspunkt – det regner ikke og vi har sol og vi kan tørke sengetøy på dekk, ser ut som ei flagrende sjørøverskute.