Å fylle diesel i Kiel er ikke enkelt. Når vi endelig fant en pumpe, satt det en sur tysker på vakt for å fortelle at den var stengt for dagen. Neste morgen var det vi som var sure og lovet å legge han ut på nett.

Vi kom greit inn i første sluse på kanalen. Betalte 18 euro og reiste videre uten at vi kunne registrere noen høydeforskjell på vannet. Etter tre timer stoppet vi her i Rendsburg, tok en hviledag for å vente på bedre vær. Med boka til Wenche og Jacob som guide prøvde vi å finne skjeve idylliske hus og gondol under jernbanebrua. Vi fant en trivelig by med gamle hus, men de var skjevere på Ærø og gondolen var stengt for vedlikehold. Nå er vi spente på om det blir «Ja vi elsker» når vi passerer i morgen eller kanskje pensjonisten er død.

Den sure mannen fyller diesel

Hvordan blir været?

Den første slusen

Gamlebyen i Rendsburg