Vi forlot Haarlem fredag og satte kursen mot Gouda. Ida gikk glatt inn i rollen som matros, og fikk oppleve sluser og broer i kanalene.
Som navnet sier er Gouda kjent for sine oster. Hver torsdags morgen er det ostemarked, dette rakk vi dessverre ikke. Massevis av gamle, staselige bygninger. Vi fikk en omvisning i City Hall, som ble bygget i 1450.

Søndag morgen fulgte vi Ida til sentralbanestasjonen og vinket henne vel av gårde til Amsterdam. Trist. For å trøste oss selv, gikk vi på utekonsert i parken. Trodde det var et Brass Band som skulle spille, men de spilte bare i begynnelsen og slutten av konserten. Stor overraskelse da en utrolig sjarmerende ung dame med stor innlevelse underholdt oss med Edit Piaf sanger. Masse folk hadde møtt opp og stemningen var på topp.
Litt lettere til sinns ruslet vi tilbake til hjemmet vårt i sommervarmen. I dag har vi igjen seilet noen timer og har nå lagt til i Dordrecht.

Lettmatrosen får slippe til roret mens kapteinen tar seg en kaffe.

Mye rart å se på kanalene, her var et splintefølge. 4 båter var tauet sammen og de var virkelig et syn. Til og med en skinnsofa hadde de opp i båten. Skulle vært artig å vite historien deres.

Damen på konserten og hennes band: Tess et Les Moutons Magnifiques.
Her er en smakebit på hva denne damen sang, hun hadde en vanvittig bra stemme: http://www.youtube.com/watch?v=k0l_G5MH6O

Adjø Ida!