Siden sist har vi gjort strekket: Dieppe – Fecamp – Le Havre – Bonfleur – Cherbourg – Alderney. Dette området i nord-Frankrike blir kalt Normandie.
Vi stoppet i fiskebyen Fecamp. Her tok vi oss en fjelltur. Ved innseilingen til havnen stod det på en plakat at det skulle være et Normandie monument på toppen av «fjellet». Dette fant vi aldri, men det var nydelig utsikt og som vanlig en gammel kirke.
Noen steder kan det være vanskelig å få nett tilgang. Da blir vi litt sure for det er så hyggelig å sitte på dekk og spise frokost og høre på reiseradioen. Hvis vi finner et åpent nett i nærområdet, stjeler vi gladelig tilgang og er overlykkelige. Sånn er det å være farende fant.

Ferden videre gikk til Le Havre. Dette er en storby og ligger ved munningen av elven Seinen på den engelske kanal. Liker egentlig ikke slike store steder, men vi måtte på jakt etter ny gassflaske, den norske måtte byttes ut med en EU standard. Havneavgiften var svindyr, men vi hadde hyggelige belgiske naboer.
Det er lenge siden vi har lagt på svai nå. Men utenfor Bonfleur var det blikkstille sjø og vi kastet anker sent på kveld. Var usikre på om det var godt nok ankerfeste og sov litt dårlig på natta. Inne fra land blinket det i grønne, røde og hvite lys og vi lurte på om det var oss de lyste på, det var ingen andre båter der ute.

Massevis av disse borgene i havet utenfor Cherbourg.

Dro tidlig neste morgen mot Cherbourg hvor vi gjorde et lite stopp for å blåse opp gummibåten og fylle vann. Ventet på flo sjø og tidevann før vi seilte ut i den engelske kanal. Med alle kluter til værs og god strøm, logget vi opp i 13,2 knop! Det var helt merkelig å se på sjøen, det så ut som det kokte rundt båten.

Nå er vi kommet til den engelske øya Alderney som er en av de 3 kanaløyene. De to andre er Guernsey og Jersey. Alderney er selvstyrt under den engelske tronen og med eget parlament. Her ligger vi på bøye og i skrivende stund ser vi på finalekampen i fotball mellom Norge og Tyskland på BBC television. Nå er den slutt og vi tapte! Egentlig fortjente vi ikke bedre, men likevel hadde jeg håpet vi kunne peke nese til den tyske båten som ligger på bøyen ved siden av oss ….