Vi har kommet til Mafiaøya Sicilia. Overfarten fra Sardinia tok oss en dag og en natt. Vi hadde vind fra nordvest og kunne seile store deler av turen. Uansett er det alltid godt å se land etter så mange timer i havet og vi gikk i havn i Trapani, som ligger vest på Sicilia. Her roet vi oss ned i 3 dager. Vinden ulte og det regnet. Det er egentlig litt godt med litt pause fra sola også. Hans kjøpte ny mobil, den gamle ligger nok på havets bunn. Det er mye «ordnings» når en får ny mobil og alle meldinger som tikker inn, er på italiensk.

Italienerne er noen rare folk. De er innmari sjarmerende samtidig som de er forbasket ufordragelige. De gestikulerer og roper. Jeg tenker på spanjolene som også bruker mye kroppsspråk, men på en annen måte. En svingende flamencodanser har ingen mimikk,og tyrefektere har steinansikt. Hadde du plassert en italiener på en oksearena, hadde han løpt for livet, ropt og skreket og vært livredd i ansiktet. Tror jeg. Jeg tror også vi hadde en mafiaboss i nabobåten vår. En voksen mann som beveget seg som en katt og gikk fram og tilbake på dekk og snakket høyt i mobilen. Han bodde i Milano, men hadde båten sin i Trapani. De fleste mafiafolkene bor i Milano. Men han var hyggelig og sjarmerende og ga oss mange gode reisetips. Utrolig hvilke historier vi dikter opp om folk vi ikke kjenner …..

Mafiabossen tipset oss om å besøke Erice, en gammel by langt oppe i fjellene. Vi busset av sted en times tid opp gjennom dalsidene til toppen av fjellet. Her var det historie og kunst fra flere hundre år tilbake i tid. Trange brolagte gater med høye steinbygninger med kirker og borger. Virkelig å anbefale et besøk til dette stedet.

Så var det tid til å dra videre. Denne etappen ble ikke lang. Vi fant en stille vik i le for vinden. Det blåste ganske heftig, men i denne bukten var det blikkstille og vi ble værende her et par dager. Alltid godt å komme på svai etter å ha lagt lenge i havn. Nå fikk vi badet og rodde til lands for å spasere på denne øya som het Favignana. I dag satte vi kursen sørover og hadde egentlig tenkt oss en lenger etappe, men med vinden midt i mot, søkte vi havn her i Marsala. Må fortelle en liten episode fra dagens hendelser. Da vi satt på havnekontoret og søkte etter internett, kom vi i snakk med en røslig italiener. Da vi kom på supermarkedet, dukket italieneren opp og hjalp oss å finne de riktige matvarene. Vi betalte og skulle gå, da mannen ropte på oss og vinket oss bort til kaffebaren. Her spanderte han brus og kaffe på oss og vi fikk mange gode tips om kommende havner. I morgen skal vi møte mannen igjen – så slik arter livet seg for oss som bare seiler av gårde …. En riktig god helg ønskes alle dere der hjemme! smiley

Bilder fra turen til Enrice, et historisk sted.

Jeg sitter på en liten fortauskafe og skriver kort til min gamle mor!

Massevis av steingarder på øya Fagvinana.

På turen vår på den lille øya Fagvinana. På toppen av dette fjellet lå der festninger.

Sjelden vi har møtt sauer og kyr på turen vår, men disse er like avslappet som vi er.